Tragédia na východe. V rodinnom dome našli mŕtvy manželský pár, polícia zaistila zbraň

5.2.2024 17:06 , Aktualizované: 6.2.2024 09:14

V obci Ruskov v okrese Košice sa v jednom z rodinných domov našli telá dvoch ľudí bez známok života. Ako prvý o tom informoval spravodajský portál noviny.sk.

polícia vražda
Foto: TASR/František Iván

Išlo o starší manželský pár. Podľa zistení TV JOJ ide o vraždu a samovraždu. Momentálne sa čaká na príchod obhliadajúceho lekára. Následne bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci. 

Vyjadrenie operačného centra

Podľa informácií TV JOJ mala byť na mieste zaistená aj zbraň. "Lekár na mieste konštatoval exitus u dvoch osôb," povedala Petra Klímešová, hovorkyňa operačného strediska ZZS SR. Obhliadajúci lekár na mieste cudzie zavinenie nevylúčil a na presné určenie smrti nariadil pitvu.

"Z dôvodu závažnosti skutku vec na mieste prevzal krajský policajný vyšetrovateľ, ktorý po ukončení nevyhnutných prvotných úkonov na mieste činu začal trestné stíhanie pre trestný čin vraždy," uviedla Ivanová. Na miesto prišli kriminalisti, ktorí zabezpečili miesto činu a zaistili aj dôkazy. Bližšie ani podrobnejšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," dodala Ivanová. 

Našli strelnú zbraň

V prípade pondelkového nálezu tiel dvoch osôb bez známok života v rodinnom dome v obci Ruskov (okres Košice-okolie) išlo o 63-ročného muža a 61-ročnú ženu. Telá mali strelné poranenia v oblasti hlavy a brucha. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia vedie v prípade trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Strelná zbraň, ktorá bola nájdená v blízkosti tiel nebohých osôb, bola zaistená a zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie," uviedla hovorkyňa.

Nevylúčili cudzie zavinenie

Tela našli krátko po 14.00 h. Policajti boli na mieste bezprostredne po prijatí oznámenia, miesta udalosti zabezpečili a zamedzili vstupu nepovolaným osobám do blízkosti miesta činu. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy.

Z dôvodu závažnosti skutku vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok