PR správa

Zažite svet módy očami slovenských dizajnérov a vstúpte do FASHION ROOM AUPARK!

29.1.2024 10:41

Slovenskej módnej scéne a jej fanúšikom bude opäť patriť jedinečná platforma určená prezentácii módnych dizajnérov FASHION ROOM, ktorú vo svojich priestoroch v minulom roku predstavilo nákupné centrum Aupark Bratislava. Prostredníctvom autorskej inštalácie môžu návštevníci vstúpiť do vnútorného sveta osloveného umelca. Vnímať myšlienky dizajnéra všetkými zmyslami, pozrieť sa na tvorbu a estetiku z jeho pohľadu, vytvoriť si vlastnú štýlovú fashion fotografiu v outfite módneho návrhára – to všetko jedine v Auparku! Nebude chýbať sprievodný program a osobné stretnutia s dizajnérom, workshop či atraktívne súťaže. Pozvanie tentokrát prijal a rok 2024 odštartuje v Auparku vo veľkom štýle renomovaný Fero MIkloško. Jeho inštaláciu charakterizuje motto EVERYDAY GOLDEN AGE inšpirované jeho poslednou kolekciou.

Obrázok3.png
Foto: Aupark

Nákupné centrum Aupark Bratislava je od svojho vzniku synonymom nákupov, oddychu, a zábavy. Vďaka susedstvu so Sadom Janka Kráľa je obľúbenou a vyhľadávanou lokalitou Bratislavčanov. „Aupark bol, a vždy bude, najmä módnou destináciou s ponukou obchodov prestížnych značiek, no našou ambíciou je zákazníkom neustále ponúknuť viac. Ešte viac módy, komfortu a pohodlia pri nákupoch, viac benefitov v rámci vernostného programu a samozrejme viac inšpirácie pre všetky generácie. To je dôvod, prečo je FASHION ROOM súčasťou Auparku. Počas nasledujúcich týždňov môžu naši návštevníci vstúpiť a zažiť módu očami slovenského dizajnéra Fera Mikloška,“ prezradila detaily kreatívneho konceptu Veronika Košická, Shopping Centre Manager AUPARK. „Oslovili sme ho najmä pre jeho nezameniteľný rukopis a charizmu. Veríme, že osloví tak fanúšikov a návštevníkov, ktorí majú blízko k svetu módy, ako aj širokú verejnosť,“ doplnila Veronika Košická.

 

FASHION ROOM BY MIKLOSKO prináša atmosféru elegancie a noblesy

Vo FASHION ROOM BY MIKLOSKO zažijete atmosféru elegancie a noblesy na vlastnej koži vďaka ikonickým modelom z dielne módneho návrhára Fera Mikloška. Jeho inštaláciu charakterizuje motto EVERYDAY GOLDEN AGE inšpirované jeho poslednou kolekciou. Podobne ako éra "GOLDEN AGE" v histórii kultúry, kolekcia reflektuje estetický rozkvet a modely sú bohaté na množstvo detailov. Fero Mikloško inšpiráciou estetiky a elegancie minulosti, ktorú pretavil do moderného kontextu svojej módnej kolekcie, prináša sentimentálnu nostalgiu do súčasného módneho sveta. Jeho návrhy nesú odkaz k zlatým časom, zároveň sú plné inovácií a kreativity, čo charakterizuje jeho rokmi vyzretý rukopis nadčasovej elegancie, noblesy a ženskosti. 

IMG_4283.jpg Foto: Petra Hurai

Odborný dohľad nad návrhom a realizáciou inštalácie projektu FASHION ROM BY MIKLOSKO prevzala architektka Katalin Karsay z renomovaného architektonického štúdia Coolstock. „S dizajnérom Ferom Mikloškom nás okrem spolupráce spája aj dlhoročné priateľstvo, takže naplniť jeho kreatívne predstavy bolo príjemným procesom pre celý tím. Farebnosť interiéru ako aj zvolené materiály korešpondovali s vizualitou jeho poslednej kolekcie MIKLOSKO GOLDEN AGE, ktorej atmosféru sme sa snažili umocniť aj v priestoroch Auparku, “ upresnila detaily Katalin Karsay.

SKVOSTNÉ doplnky a sprievodný program

Kľúčovou súčasťou spomínanej kolekcie sú šperky MIKLOSKO x SKVOST, vytvorené v spolupráci so šperkárkou Luciou Šimončič. Vzácne kreatívne stretnutie a niekoľkotýždňový proces vyvrcholil predstavením "GOLDEN AGE" v neorenesančných priestoroch Kaštieľa Pálffy. Neopakovateľná kolekcia v sebe ukrýva rukopis oboch dizajnérov. Dominantné farby biela a zlatá symbolizujú lesk zlatých časov, majestátnosť a noblesu. Každý šperk je vzácny originál. Brošne, náušnice a náramky sú vyšívané z ľahunkých vzácnych korálok Miyuki, Swarovski kryštálov či perál. Kolekcia reflektuje estetický rozkvet rôznych dekád histórie a prináša sentimentálnu nostalgiu do súčasného módneho sveta. Osloví svojou nadčasovou eleganciou. Stupňovaný ligot šperkov v jednom elemente rozžiari každú ženu, aby pôsobila graciózne a oslňujúco. Ak ste zvedaví na detaily vzniku a predstavenia tejto kolekcie, vstúpte do FASHION ROOM a dozviete sa viac aj o samotnom dizajnérovi. Pripravený sprievodný program bude komunikovaný na sociálnych sieťach dizajnéra a Auparku, chýbať nebude tvorivý worshop a súťaže.

IMG_4185.jpg Foto: Petra Hurai

Príbeh a rukopis dizajnéra

FERO MIKLOŠKO vyštudoval umeleckú školu so zameraním na tvorbu divadelných kostýmov a krojov. Nezaprie v sebe zručnosť a kumšt krajčírskeho remesla, je majster detailu a prepracovania modelov. Vytrvalosťou a talentom sa od svojich pätnástich rokov postupne vypracoval na vrchol slovenskej módnej elity. Dnes, tesne pred päťdesiatkou, kraľuje na výslní showbiznisu a oblieka mnohé úspešné Slovenky naprieč generáciami. Vníma ženský pôvab a v jeho modeloch sa menia klientky na príťažlivú divu. Inšpirovaný autormi klasickej hudby, umením módnych velikánov, filmom, či každodennými pôžitkami života, tvorí módu spôsobom, ktorý neskutočne zvýrazní atraktívnosť a šarm nositeliek jeho módnych kreácií. Miluje glamour, noblesu, oslnivú krásu a okázalú vizuálnu veľkoleposť, ktorou sa tiež rád obklopuje. 

Priestor FASHION ROOM BY MIKLOSKO bude návštevníkom prístupný počas otváracích hodín Auparku až do konca februára a nájdete ho na 1. poschodí pri kinách, hneď vedľa kaviarne CRAFT COFFE. Viac detailov o projekte objavíte na sociálnych sieťach a online platformách Auparku: https://www.westfield.com/slovakia/aupark/novinky-detail/fashion-room-by-miklosko

 

IMG_4187.jpg Foto: Petra Hurai

O Unibail-Rodamco-Westfield

Unibail-Rodamco-Westfield je vlastníkom, developerom a prevádzkovateľom udržateľných, vysokokvalitných centier v najdynamickejších mestách v Európe a Spojených štátoch. Skupina prevádzkuje 78 nákupných centier v 12 krajinách, z ktorých 45 centier nesie aj ikonickú značku Westfield. Tieto centrá ročne privítajú viac ako 900 miliónov návštev a poskytujú jedinečnú platformu pre predajcov. URW má tiež portfólio vysokokvalitných kancelárií, 10 kongresových a výstavných miest v Paríži a rozvojový fond (prevažne so zmiešaným využitím) v hodnote 3 miliárd EUR. Súčasné potfólio je v hodnote 52 miliárd EUR (k 31. decembru 2022) - 87 % v maloobchode, 6 % v kancelárskych priestoroch, 5 % v kongresových a výstavných centrách a 2 % v službách. URW je spoľahlivým a zodpovedným partnerom veľkých miest pri projektoch mestskej regenerácie, a to prostredníctvom rozvoja a modernizácie budov podľa špičkových noriem udržateľnosti. Tieto záväzky sú posilnené agendou skupiny Better Places 2030, ktorá sa usiluje o pozitívny environmentálny, sociálny a ekonomický vplyv na mestá a komunity, v ktorých URW pôsobí. Unibail-Rodamco-Westfield je kótovaná na Euronext Amsterdam a Euronext Paris (Euronext ticker: URW). Sekundárne kótovaná je aj v Chess Depositary Interests v Austrálii. Skupina získala rating na úrovni BBB+ od Standard & Poor's a rating Baa2 od Moody's. Viac informácií nájdete na www.urw.com

IMG_4189.jpg Foto: Petra Hurai

WOOD & Company Real Estate

WOOD & Company Real Estate zastrešuje realitné aktivity významnej stredoeurópskej investičnej skupiny WOOD & Company, založenej v roku 1991. WOOD & Company spravuje investičné aktíva v hodnote presahujúcej 1,5 miliárd eur, obchoduje na burzách s ročným obratom 25 miliárd eur a poskytuje poradenské služby pri najvýznamnejších M&A transakciách v regióne.

IMG_4299.jpg Foto: Petra Hurai

Úlohou WOOD & Company Real Estate je budovanie portfólia a aktívny manažment kvalitných komerčných nehnuteľností. Okrem pôsobenia v Českej republike, kde spravuje administratívne budovy Hadovka Office Park, Harfa Office Park a The Greenline či obchodné centrá Galerie Harfa a Centrum Krakov, WOOD & Company Real Estate úspešne buduje aj slovenské realitné portfólio s nákupným centrom Aupark Bratislava a administratívnymi budovami, Aupark Tower, Lakeside Park 01, BBC5, BBC1, BBC1 Plus a Westend Tower.

IMG_4302.jpg Foto: Petra Hurai

FASHION ROOM BY MIKLOSKO podporili partneri: 

EXclusive

Exkluzívny pánsky magazín náročného muža - lifestylový magazín,v ktorom si svoje čítanie nájdu nielen muži, ktorým je primárne určený, ale svojím obsahom a zaujímavými tipmi zaujme určite aj ženy. Mesačník EXclusive pre vás vyberá to najzaujímavejšie, najnovšie, najtrendovejšie a snaží sa priniesť to najlepšie zo širokej palety záujmov čitateľa. Jeho cieľom je prisvojiť si všetky prívlastky „naj…“ a vyhovieť tak aj tým najnáročnejším. Magazín EXclusive na svojich stránkach ponúka seriózne rozhovory s top manažérmi popredných slovenských a zahraničných firiem, posledné trendy v oblasti módy, hodiniek, šperkov, luxusných automobilov a motocyklov, architektúry a bytového

dizajnu, až po tipy na lukratívne dovolenkové destinácie, či adrenalínové športy. www.magazinexclusive.sk 

E V A                          

Exkluzívny dámsky magazín o celebritách, lifestyle, móde, sexe a vzťahoch na jednom mieste. Hriešne témy pre všetky EVY len v magazíne EVA. www.eva.sk

 

IMG_4309.jpg Foto: Petra Hurai

SKVOST

Dizajnérka a zakladateľka značky Skvost, Lucia Šimončič, spojila zmysel pre tradíciu s citom pre súčasnú eleganciu a zrodil sa Skvost – autorský šperk, precízne ručne šitá brošňa charakteristická svojim tvarom a dizajnom. Každý šperk je vzácny originál. Brošne sú vyšívané z ľahunkých drahých korálok Miyuki, Swarovski kryštálov či perál a sú špeciálne navrhnuté tak, aby neťahali šaty. Unikátny kaleidoskop vytvorený z desiatok, dokonca stoviek farebných korálok, je vytvarovaný do perfektného tvaru rozety. Stupňovaný ligot, nádherné vzory a farebná snovosť sú navrhnuté so zámerom, aby jediný element rozžiaril každú ženu. Koncept značky je inšpirovaný extravagantnou umelkyňou Grace Jones a ikonickou princeznou Grace Kelly. SKVOST je unikát svojho druhu - má šmrnc dnešnej popovej kultúry a noblesnú eleganciu starých čias. Je contemporary vintage. Dizajnérka Lucia Šimončič túži ukázať módnemu svetu ako znovu nosiť brošňu s gráciou à la Grace!  www. skvostjewellery.com

IMG_4313.jpg Foto: Petra Hurai

FAnn parfumérie

FAnn parfumérie sú synonymom sveta vôní a krásy už viac ako 30 rokov. Slovenským zákazníkom prinášajú pravidelne novinky počas celého roka, a to nielen svetoznáme vône, ale aj trendy v pleťovej, telovej a dekoratívnej kozmetike. V sieti predajní však nájdete okrem množstva noviniek aj obľúbené bestsellery, ktoré sú tu spolu s nimi celé desaťročia. Široké spektrum ponuky vôní poteší takmer každého. www.fann.sk

NAY

Spoločnosť NAY a.s. je najväčším špecializovaným maloobchodným predajcom elektroniky v Slovenskej republike, ktorá na trhu pôsobí už od začiatku 90-tych rokov minulého storočia. Počas svojej existencie dosiahla množstvo úspechov a ocenení, najdôležitejšie je však ocenenie od zákazníkov vo forme ich vernosti. Momentálne má spoločnosť NAY a.s. na Slovensku 40 predajní NAY a 40 predajní Electro World v Českej republike. www.nay.sk

IMG_4314.jpg Foto: Petra Hurai

STEVE MADDEN

Steve Madden je považovaný za lídra módnej obuvy 21. storočia. Má v krvi cit pre nadchádzajúce trendy, čo je vzrušujúce, a dbá najmä na to, ako sa budú jeho kúsky zákazníkom nosiť. Inšpirovaný rockenrollom s poriadnou dávkou sexapílu a mestského šmrncu, Madden vytvára topánky, ktoré sú inovatívne, zábavné, niekedy divoké, ale vždy šik. Kooperoval s hviezdami akými sú napr. Lady Gaga, Katy Perry, Ellie Goulding, Iggy Azalea, Santigold, Tove Lo, Jason Derulo, The Kills, Tori Kelly, Halsey a Cardi B počas ich vzostupnej cesty k sláve. V marci 2019 sa začal písať príbeh značky Steve Madden aj na Slovensku, a to v OC Aupark Bratislava. Značka otvorila prvú predajňu, ktorá nielen v Amerike, ale aj v iných kútoch sveta spôsobila doslova ošiaľ. Zákazníci v nej môžu objaviť ikonické topánky za prijateľné ceny a tiež štýlové kabelky. www.stevemadden.sk 

VIAJUR

Butikové vinárstvo zo Svätého Jura vzniklo spojením moderných prístupov s históriou Kaštieľa Pálffy, v ktorom sídli. Ten je úzko previazaný s romantickým príbehom Kataríny Pálffy a jej manžela Štefana Ilešháziho, ktorí o svoju lásku bojovali v neľútostnom prostredí mocenských záujmov a nepriaznivej doby. Romantický príbeh dvoch najvýznamnejších osôb v príbehu kaštieľa sa stal pre VIAJUR inšpiráciou aj pri výrobe sektov. www.viajur.sk

 

IMG_4317.jpg Foto: Petra Hurai

WHATEVER PRODUCTION

Mia Danišová v pozícii freelancera realizuje pod značkou WHATEVER PRODUCTION vlastné autorské projekty a kreatívne koncepty pre klientov rôznych segmentov už viac ako 15 rokov. Bohaté pracovné skúseností a kontakty v oblasti marketingu, print produkcie, PR a eventového manažmentu zhodnocuje a každým ďalším projektom posúva ich dimenzie a limity ďalej. V rámci spolupráce s influencermi disponuje databázou a osobnými kontaktami naprieč showbiznisom. Hľadá možné synergie, aby do projektov vtiahla partnerov a značky, ktoré im prinesú pridanú hodnotu. Dlhoročná spolupráca s Europapierom, znalosť portfólia dizajnových papierov a tradičných technológií zušľachtenia tlače kombinuje pri realizácii prémiovej produkcie. Spolupracovala na imidžovej kampani Baletu SND, či ako PR manager Národnej ceny za dizajn 2017. V segmente fashion dlhoročne spolupracuje s Ferom Mikloškom, Lukášom Krnáčom, či Marcelom Holubcom, lokálnymi módnymi značkami Skvost, Tikoki a mnohé ďalšie. www.whateverproduction.sk  

IMG_4323.jpg Foto: Petra Hurai

EUROPAPIER

Europapier Slovensko je vedúcim veľkoobchodom s papierom, obalovými materiálmi, hygienou, čistiacou chémiou a tlačovými farbami. Na slovenskom trhu pôsobí už od roku 1991 ako súčasť skupiny Europapier Group, pôsobiacej v 13 krajinách strednej a východnej Európy a patriacej do koncernu Heinzel Group. Spoločnosť Europapier má dlhotrvajúce záväzky v oblasti inovácie a udržateľnosti. Neustále sa snaží nájsť nové cesty na zdokonalenie obchodného modelu a zvýšenie spokojnosti zákazníka. Je finančne silným a spoľahlivým partnerom čoho dôkazom je aj ocenenie Bonitného podniku (Pečať Bonity), ktorý každoročne získava už od roku 2013. Záväzky voči životnému prostrediu, zamestnancom aj obchodným partnerom, si zodpovedne plní a preukazuje certifikátom EcoVadis na bronzovej úrovni. Europapier tiež investuje do budúcnosti s cieľom zohrávať vedúcu úlohu pri prechode na obnoviteľné a regeneratívne hospodárstvo budúcnosti. www.europapier.sk

IMG_4338.jpg Foto: Petra Hurai

COOLSTOCK

Coolstock je architektonické štúdio, ktoré vzniklo ako spoločný projekt troch tvorivých architektov. Je to kreatívna platforma prostredníc¬tvom ktorej prezentujeme našu architektonickú, interiérovú a di¬zajnérsku tvorbu. Pri práci neustále hľadáme nové priestorové a materiálové vlastnosti, unikátny „leitmotív“ architektúry, vždy v kontexte s miestom a rešpektujúc zámer klienta. Poskytujeme komplexné architektonické služby, navrhujeme priestory rôznych veľkostí a funkcií, od konceptu po realizáciu stavby. www.coolstock.sk

 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok