Adrenalín, spotené ruky, nervozita a fatálne nehody. Križovatke smrti v Martine definitívne odzvoní

28.1.2024 12:10 , Aktualizované: 28.1.2024 15:58

Križovatke smrti v Martine definitívne odzvoní. Cestári ju po dlhých šiestich rokoch príprav prebudujú. Doteraz tomu bránil nedostatok peňazí. Za ten čas pribudlo množstvo dopravných nehôd a kolízií so smrteľnými následkami.

Križovatke smrti odzvoní

Aby ste za volantom pocítili adrenalín, mali spotené ruky a nervozitu na plynovom pedáli, nemusíte si sadať do formuly. Stačí, keď počas dopravnej špičky prejdete križovatkou na okraji Martina. “Cez križovatku prechádza denne približne 20-tisíc vozidiel. Prejsť preto komfortne cez tento úsek je mimoriadne obtiažne," opisuje v reportáži redaktor ta3.

Dopravné nehody s fatálnymi následkami

Na kritickej križovatke často dochádza k dopravným nehodám s fatálnymi následkami. Po rokoch príprav majú cestári konečne za sebou tender za vyše 800-tisíc eur. Do práce sa pustia začiatkom jari. 

“Najväčším benefitom bude zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. Prispeje k tomu nové dopravné značenie, cestná svetelná signalizácia, ako aj priechod pre chodcov," hovorí Martin Guzi, hovorca Slovenskej správy ciest.

Občania sa cítia ohrození

Do uzla vyúsťuje mestský obchvat, cez ktorý vedie medzinárodná trasa Poľsko - Maďarsko. Po úpravách si vydýchnu najmä obyvatelia obce Bystrička. 

“Vytvára to veľa kolíznych situácií, a tým pádom občania sa cítia právom ohrození. Denne tadiaľ prechádzajú do práce a z práce," informoval starosta Roman Kubala.

Zlú dopravnú situáciu by vyriešila rýchlostná cesta R3. S jej výstavbou však diaľničiari v dohľadnej dobe nepočítajú. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok