Syn na ľade, otec na striedačke. 16-ročný Bartovič má za sebou debut v slovenskej extralige

27.1.2024 10:03

Na pomyselný zoznam, kedy sa na ľade, resp. na ľade a striedačke stretli otec so synom, sa po včerajšom stretnutí medzi trenčianskou Duklou a aktuálnym majstrom z Košíc pridávajú aj Bartovičovci. Stále len 16-ročný Adrien dostal možnosť obliecť si žlto-červený dres a v záverečnej tretine sme ho mohli vidieť aj na ľade.

Adrien Bartovič
Foto: Tomáš "Tomyno" Somr
Debut Adriena Bartoviča v najvyššej slovenskej hokejovej lige

„Vo švédskej juniorke, resp. doraste dosahoval veľmi dobré výsledky. Patril medzi najproduktívnejších hráčov celej ligy,“ vyslovil na adresu svojho syna Milan Bartovič, tréner HK Dukla Trenčín. Adrien odštartoval sezónu vo švédskom Malmö Redhawks J18, kde odohral 22 zápasov a získal 37 (16+21) kanadských bodov. V rámci klubovej juniorky štartoval šesťkrát.

Týždňové hosťovanie

„Trénoval s nami. Prišiel akýsi nápad, možnosť, aby sme ho zobrali na skúšku, resp. hosťovanie. Je tu na týždeň. Uvidíme, či sa osvedčí, ukáže a či bude aj spolupráca do budúcna,“ pokračoval starší z dvojice Bartovičovcov krátko pred zápasom pre Sport1. Na ľade by sme tak "mladého" mali vidieť aj v nedeľu v stretnutí Trenčína proti Banskej Bystrici.

„Snažím sa to nevnímať z pozície otca, ale že ide prosto o hráča, ktorý bude za nás hrať,“ pousmial sa Milan, „pred zápasom odo mňa, samozrejme, dostal informácie, že ako by to malo vyzerať, ale uvidíme, či vôbec zasiahne do hry, koľko dostane priestoru.“

Adrien zasiahol do hry v poslednej časti zápasu, po svojom boku mal Šimona Petráša a Petra Sojčíka. Jeho debut v najvyššej slovenskej hokejovej lige napokon nemal šťastný koniec, Trenčania podľahli oceliarom 1:4. 

Adrien Bartovič Foto: Tomáš "Tomyno" Somr Adrien Bartovič
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok