Trump musí zaplatiť milióny dolárov. Ohováral novinárku Carollovú

26.1.2024 23:12

Bývalý americký prezident Donald Trump musí zaplatiť ďalších 83,3 milióna dolárov novinárke Jean Carrollovej ako odškodnenie za poškodenie jej povesti.

Sexuálne zneužitá Trumpom

Trump novinárku podozrieval, že je klamárka po tom, čo ho Carrollová obvinila, že ju sexuálne zneužil. O rozhodnutí poroty informovali tlačové agentúry.

Súd v skoršom procese už rozhodol, že Trump Carrollovú sexuálne zneužil a následne pohovoril, keď jej obvinenie označil za podvod.

Rozhodnutie poroty

"Náš právny systém sa absolútne vymkol kontrole, používa sa ako politická zbraň," citovala z Trumpovho vyjadrenia agentúra AP. Rozhodnutie poroty, v ktorej boli dve ženy a sedem mužov, exprezident označil za "úplne smiešne", zatiaľ čo Carrollová ho privítala s úsmevom. Trump opustil súdnu sieň ešte počas záverečnej reči právnikov Carrollovej.

Pozrite si archívnu reportáž o jednom zo starších súdnych procesov s Trumpom:

Stĺpkarka magazínu Elle

Niekdajšia stĺpkárka magazínu Elle požadovala odškodné vo výške najmenej desať miliónov dolárov kvôli tomu, že Trump v júni 2019 poprel, že ju v polovici 90. rokov sexuálne zneužil v šatni obchodného domu na Manhattane.

Trump: Nikdy som ju nestretol

Vlani v máji porota v oddelenom občianskoprávnom spore dospela k záveru, že Trump novinárku pred rokmi sexuálne zneužil a následne ju pohovoril, keď jej nariekanie označil za podvod. Za to jej bolo vlani prisúdené odškodné päť miliónov dolárov.

Exprezident vo štvrtok na súde uviedol, že si absolútne stojí za svojou skoršou výpoveďou, že Carrollovú nezneužil. Pred svojou výpoveďou Trump podľa BBC vyhlásil "túto ženu som nikdy nestretol", načo ho sudca Lewis Kaplan napomenul, že hlasným rozprávaním narúša priebeh súdneho konania.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok