Chce priniesť mier a chlieb. Harabin bude kandidovať na prezidenta, konkurentov nešetril

24.1.2024 17:45 , Aktualizované: 24.1.2024 19:13

Bývalý sudca Štefan Harabin oficiálne oznámil svoju kandidatúru na prezidenta. Informoval o tom na tlačovej konferencii.

Štefan Harabin
Foto: ta3/Marko Trusina

Harabin vyhlásil, že chce zabrániť tomu, aby Slovensko bolo tretíkrát po sebe vedené z prezidentského paláca ľuďmi zo zahraničia. Je odhodlaný brániť národ a nedovolí zaťahovať Slovensko do vojny s Ruskou federáciou. Práve týmito slovami otvoril svoju tlačovú besedu.

Spomínal aj lídrov v prieskumoch

Chce zastaviť “extrémne sociálne pokusy nového liberalizmu a porušovanie našich práv“. Nikto z ostatných kandidátov podľa Harabina nemôže prehlásiť, že stál na strane slobodnej vôle v čase “vymyslenej a dobre organizovanej pandémie“.

Hoci Petra Pellegriniho nemenoval, hovoril o kandidátovi, ktorý bol na začiatku pandémie premiérom a “nechal sa počuť, že ak by bolo na ňom, zaočkovaný by bol každý občan“.

O Ivanovi Korčokovi povedal, že ako diplomat bol “vojak, ktorý musí počúvať rozkazy“.

Záujmy Slovenska sú preňho prvoradé

Podstatou jeho kampane je zachovanie slovenského národa, štátna suverenita, dobré medzinárodné vzťahy a mierová existencia Slovenska. Heslom kampane je “Vždy na strane rodiny, spravodlivosti a mieru“. 

Chlieb náš každodenný je preňho témou jeho kandidatúry a rodina a jej funkcie sú jedinou zárukou prežitia národa, povedal v závere tlačovky.

Pozrite si záznam tlačovej besedy vo videu nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok