Polícia našla telo v rieke Hornád. Zisťuje, či ide o nezvestného 15-ročného chlapca

24.1.2024 12:44

Policajní potápači vytiahli z rieky Hornád mužské telo. Môže ísť o nezvestného chlapca, ktorý sa stratil ešte v decembri minulého roka. Polícia prijala presne 26. decembra oznámenie o tom, že je nezvestný 15-ročný chlapec z Košíc.

Hornád - potápači - polícia
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj
Košickí policajní potápači v spolupráci so špeciálnou záchrannou službou, ktorí prehľadávali vodný tok rieky Hornád na policajnom člne

Podozrivý z nedávneho incidentu

Deň pred Silvestrom mal byť chlapec, podľa výpovedí, súčasťou nedovoleného vniknutia do cudzieho auta v košickej mestskej časti Nad jazerom. Mladíci, ktorí pred policajtmi utekali, skočili do rieky Hornád. Priamo z rieky policajti vytiahli tri osoby. Nezvestného chlapca vtedy policajti nenašli.

"Podozrivé osoby uviedli, že štvrtou osobou, ktorá spolu s nimi skočila do rieky, bol nezvestný 15-ročný tínedžer, po ktorom polícia vyhlásila pátranie 26.12.2023, ihneď po prijatí oznámenia o nezvestnosti," napísala Polícia na Facebooku. Po nezvestnej osobe pátrali v celom okolí, vrátane súše aj vody.

Telo vo vode

V utorok popoludní (23. 1.) sa košickým policajným potápačom podarilo nájsť telo muža. Privolaný obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil. Na zistenie príčiny sa chystajú vykonať pitvu, priblížila polícia na sociálnej sieti.

„Aby však bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o telo nezvestného 15-ročného tínedžera, je potrebné počkať na závery analýzy DNA," približuje policajná správa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok