Tragická zrážka vlaku s nákladiakom. Nehodu v Česku neprežil rušňovodič, zranených je viacero osôb

24.1.2024 08:21 , Aktualizované: 24.1.2024 11:26

Po tragickej nehode rýchlika InterCity Ostravan s nákladným autom na železničnom priecestí v Dolnej Lutyni v Ostravskom kraji zomrel rušňovodič a 19 ľudí sa zranilo. Následky nehody, ktorá sa stala v stredu ráno, odstraňujú hasiči. Na sociálnej sieti X to uviedla česká Správa železníc.

Nehoda vlaku s kamiónom v Česku
Foto: X / Policie ČR

Nehoda sa podľa webu Novinky.cz stala pred 6.00 h ráno na trati Ostrava – Žilina v úseku Bohumín – Dětmarovice. Polícia na sociálnej sieti uviedla, že vo vlaku cestovalo 60 ľudí. "Celkovo bolo 19 zranených osôb, jedna osoba nehodu neprežila, evakuovaných bolo 49 osôb. Nehodu vyšetruje Traťová inšpekcia," uviedla neskôr Správa železníc.

Na sociálnu sieť pridali tiež príspevok, v ktorom píšu o úmrtí rušňovodiča.

Podľa jej hovorcu Martina Kavku sa počas nehody vykoľajila lokomotíva a jeden vagón, bolo tiež poškodené trakčné vedenie. Premávka na koridore je zastavená a Kavka očakáva, že vlaky týmto úsekom nebudú premávať celý deň.

Prípad vyšetruje aj polícia. "Policajti v tejto chvíli miesto dokumentujú, zisťujú všetky informácie a okolnosti, ktoré súvisia s udalosťou... Začali sme úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbalosti," napísali na sieti X.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok