Hrozivé zábery z frontu. Samovražedné drony slávia úspech, Rusom nedávajú žiadnu šancu na prežitie

24.1.2024 05:45

Ukrajinskej 82. výsadkovej brigáde sa vďaka samovražedným dronom darí zneškodňovať ruských vojakov, ktorí vtrhli na ich územie. Okupanti bez ťažkej techniky nemajú proti dronom takmer žiadnu šancu, o čom svedčia aj najnovšie zábery z bojiska. Bližšie podrobnosti záberov však nie je možné nezávisle overiť.

Ukrajinské útoky dronom
Foto: reprofoto: X / Getty

Údery na fronte

Analytický účet s názvom Getty na sociálnej sieti X zverejnil zábery úderov, ktoré sa odohrali na fronte. Na svedomí ich má práve 82. ukrajinská výsadková útočná brigáda.

Na videu vidieť ruského vojaka pri troskách zničeného tanku. Jeho pozíciu však odhalil ukrajinský operátor samovražedného dronu. Ruský vojak sa následne pred dronom snažil utiecť a skryť, no neúspešne. Operátor vojaka po "hre na skrývačku" dostihol a po výbuchu dronu zostal okupant nehybne ležať na zemi.

Ďalšie video, rovnaký scenár

Podobné zábery ukazuje aj ďalšie video 82. brigády. Na videu je zobrazený osamelý ruský vojak, ktorý sa snažil ukryť pod nalomeným stromom. Operátor dronu opäť neváhal a vojaka zneškodnil.

Niektorí užívatelia na sociálnej sieti poukázali na to, že vojak krátko pred výbuchom zdvihol ruky, čo mohlo znamenať, že sa vzdáva.

Zástancovia ukrajinského zásahu však tvrdia, že operátor dronu si vzhľadom na vysokú rýchlosť zariadenia a nízku kvalitu obrazu z kamery nemusel gesto nepriateľa vôbec všimnúť, pripomína CNN Prima News, ktorá priniesla túto správu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok