Barle, ortéza, no úsmev na perách. Toto je prvá fotografia Vlhovej po bolestivom páde

22.1.2024 09:36

Priateľ slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Michal Kyselica zverejnil jej prvú fotografiu po nepríjemnom páde, ktorý utrpela v sobotu na pretekoch v Jasnej. Opiera sa o barle, na nohe má ortézu, no na tvári má úsmev.

Michal Kyselica a Petra Vlhová
Foto: Instagram/michal_kyselica
Michal Kyselica a Petra Vlhová

Čaká ju operácia

Vlhová v nedeľu 21. januára odletela do Švajčiarska, kde ju čakajú konzultácie s najlepšími lekármi a v najbližšom období podstúpi operáciu. Rozsah poškodenia kolenných väzov zatiaľ nepoznáme.

"Petra odletela do Švajčiarska na konzultácie s lekármi, ktorí zhodnotia jej stav a budeme postupovať podľa ich prognóz. Ani ja nemám bližšie informácie, ale verím, že jej operácia dopadne dobre," potvrdil jej otec Igor Vlha.

Vráti sa silnejšia

Dodal, že Petru nešťastný pád mrzí, no bude sa snažiť dostať späť na svah silnejšia.

V to verí aj jej priateľ, ktorý k fotografii, ktorú zverejnil na Instagrame, napísal toto: "Cesta vrátiť sa silnejšia sa práve začala." Tohtoročná sezóna sa pre našu lyžiarku totiž skončila.

Vlhu teší úspech Svetového pohára, ktorý sa v Jasnej organizoval po troch rokoch. "Nebolo to na výbornú, bolo to top. Videli to aj v zahraničí," odkázal. Dúfa, že Medzinárodná lyžiarska federácia všetko prehodnotí a o dva roky opäť usporiada SP na Slovensku.

Pozrite si archívnu reportáž o tom, že Vlhová odletela do Švajčiarska.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok