Petra Vlhová vypadla v prvom kole obrovského slalomu, preteky boli prerušené, je v rukách lekárov

ta3/TASR/Janka Danková
20.1.2024 09:05

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila 1. kolo sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára. Na domácom svahu v stredisku Jasná spadla ešte v prvom úseku trate. Spomedzi elitných pretekárok nedokončila úvodné kolo ani líderka celkového poradia v "obráku" Federica Brignoneová z Talianska, ktorá vypadla už na štvrtej bránke.

Petra Vlhová pri prevoze po páde v Jasnej
Foto: TASR/Martin Baumann
Petra Vlhová pri prevoze po páde v Jasnej

Vlhová na ľadom pokrytej trati na výjazde z deviatej brány vyšla z ideálnej stopy, v snahe o korekciu zatlačila na vnútornú lyžu a stratila kontrolu. Výsledkom toho bol nepríjemný pád. V snahe predísť mu si Vlhová navyše podvrtla koleno a ihneď skončila v opatere lekárov, ktorí ju na záchranných saniach zviezli dolu. Vlhová za búrlivého potlesku zamávala svojim fanúšikom a zamierila na lekárske vyšetrenie.

Už je v rukách lekárov

"V súčasnosti sa podrobuje komplexným vyšetreniam, ktoré odhalia rozsah zdravotných indispozícií, o čom vás budeme informovať. Žiadame vás o trpezlivosť a pochopenie. V mene celého Niké Ski Team Petra Vlhová by sme sa radi poďakovali fanúšikom za obrovskú podporu, ktorej sa nám v týchto chvíľach od vás dostáva. Užite si zvyšok dnešných pretekov a povzbudzujte, prosím, všetky pretekárky na trati," uviedol tím v oficiálnom vyhlásení.

Po prvom kole

Suverénnu jazdu predviedla Švédka Sara Hectorová, ktorá sa usadila na čele so sekundovým náskokom pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Slovenskú reprezentantku Petru Vlhovú znášajú po páde počas prvej jazdy alpského lyžovania Foto: AP Photo/Giovanni Maria Pizzato (ilustračný záber) Slovenskú reprezentantku Petru Vlhovú znášajú po páde počas prvej jazdy alpského lyžovania

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má počas víkendových pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej prvú oficiálnu fanzónu. Otvorili ju v historickom centre Liptovského Mikuláša na Námestí slobody. Informoval o tom primátor Ján Blcháč.

Preteky, knihy i autogramiáda

Súčasťou fanzóny budú podľa neho na hlavnom mikulášskom námestí v sobotu i v nedeľu (21. 1.) priame prenosy pretekov, koncerty aj súťaže. Organizátori (mesto Liptovský Mikuláš) ponúknu na predaj tri knihy o Vlhovej s vlastnoručnými podpismi, na nedeľu pripravili autogramiádu olympijského medailistu, kajakára Jakuba Grigara a vodnej slalomárky Elišky Mintálovej.

"Záujem o svetový pohár je veľký, veď organizátori hlásili po pár hodinách vypredané. Avšak všetci tí, ktorí už nezohnali vstupenky do Jasnej alebo sa nechcú tlačiť s tisíckami fanúšikov priamo v dejisku súťaže, nemusia zúfať. Na našom námestí je pre nich pripravená nezabudnuteľná atmosféra," doplnil Blcháč s tým, že Vlhová je čestnou občiankou Liptovského Mikuláša.

Stredisko Jasná cez víkend privíta tretie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v ére samostatnosti. Najlepšie lyžiarky sveta sa predstavia v Nízkych Tatrách najprv v sobotu v obrovskom slalome a v nedeľu aj v špeciálnom slalome. V stredisku očakávajú počas súťažného víkendu vyše 11.500 divákov. Autobusy budú voziť návštevníkov do dejiska od 4.30 h.

Mikaela Shiffrinová v obkľúčení novinárov Foto: Nika Repková Mikaela Shiffrinová v obkľúčení novinárov

Pozrite si video z vyhodnotenia obrovského slalomu žien na Svetovom pohári v Jasnej

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok