PR správa

Buďte kreatívny. Vyberte si platobnú kartu, ktorá odzrkadľuje vašu jedinečnosť

Redakcia
22.1.2024 00:00

Bankový sektor a umenie sú spojené rôznymi spôsobmi. Jedna z najväčších slovenských bánk sa najnovšie rozhodla prepojiť tieto svety a priniesť kus slovenského umenia priamo do peňaženiek svojich klientov.

thumbnail_hlavná foto.jpg
Foto: Tatra banka

Platby kartami sa tešia obľube už mnoho rokov a aj podľa štatistík bánk a prieskumov ich používanie rastie každým rokom, dnes už viac ako polovica zákazníkov platí bezhotovostne.

Keďže sme fanúšikovia platobných kariet, čo tak urobiť z malého plastu umelecké dielo? Dnes sú ľudia náročnejší a radi prezentujú svoju osobnosť a jedinečný štýl a tak viac ako kedykoľvek predtým očakávajú, že produkty a služby, ktoré využívajú, budú zodpovedať ich vkusu a osobným preferenciám. Prečo by sme teda mali všetci platiť rovnakou platobnou kartou? Inovatívne možnosti povrchovej úpravy platobných kariet dnes umožňujú bankám vydávať karty so skutočne jedinečným grafickým dizajnom.

Tatra banka predstavila novú limitovanú sériu debetných i kreditných kariet s dielami desiatich slovenských umelcov, laureátov Ceny Nadácie Tatra banky za umenie. Bez ohľadu na to, či preferujete minimalistický štýl, alebo výrazné farebné kombinácie, určite si nájdete dizajn, ktorý presne odráža to, čo cítite a chcete.

K terminálu budete môcť prikladať karty s motívmi diel výtvarníkov Rudolfa Sikoru, Ivany Šátekovej, Doroty Sadovskej, Dezidera Tótha, Andreja Dúbravského a ďalších. 

„Umenie má mimoriadnu silu ľudí spájať, reflektovať dobu a kultivovať spoločnosť. Zároveň má zmysel práve vtedy, keď žije spolu s ľuďmi a šíri sa spoločnosťou. Preto prinášame kúsok umenia do každodenného života našich klientov,“ povedal generálny riaditeľ Tatra banky Michal Liday.

Podľa riaditeľky odboru brand managementu Tatra banky a Raiffeisen banky Milady Halovej sú platobné karty jediným produktom banky, ktorý sa dá chytiť do ruky a ohmatať. „Raz budeme všetci platiť telefónom, kým však plast máme v peňaženke, nech je krásny. Nepovažujeme to za povinnosť, ale za privilégium stáť dlhodobo pri slovenských umelcoch a nejakým spôsobom pomáhať kultivovať jazyk kultúrnosti. Vnímame to ako niečo veľmi prirodzené, čo nás energetizuje a je až extrémnym osviežením vo všade prítomnej dominancii rozumu, ktorej sme denne vystavení,“ tvrdí Halová.

Folklór alebo netypická útulňa?

Ak je vám blízky folklór, siahnite po karte s dielom Kompy výtvarníčky Ivany Šátekovej. Je zo série výšiviek Hore hajl, dole hajl, v ktorej sa umelkyňa zaoberá hľadaním podoby súčasného folklóru. Narúša zidealizovaný obraz o Slovákoch, ktorý je bežný pri ľudovom zobrazovaní.

thumbnail_foto 1 Kompy.jpg Foto: Tatra banka

Dorota Sadovská svojim dielom Madona s dieťaťom pripomína, že oveľa viac ako starať sa o seba je dôležité presunúť svoj záujem o druhého, pomoc slabšiemu. „Darovať svoj čas, energiu, možnosti aj bez podmienok, bez pevnej istoty, že táto starostlivosť bude opätovaná. Iba objatiami, prejaveným záujmom o iných a spoločným zdieľaním sa stávame ľuďmi. Vychovať dieťa nie je a nemôže byť nikdy komerčnou stratégiou s presnými výpočtami dal, dostal, má dať…,“ myslí si výtvarníčka. Ak táto téma s vami rezonuje, vyberte si kartu s jej motívom. 

thumbnail_foto 2 Madona.jpg Foto: Tatra banka

Chodíte radi na túry a výhľady na vrcholky hôr vás fascinujú? Potom je pre vás kreditná karta s motívom „Zraková pyramída“ to pravé. Netypická vyhliadková útulňa bola päť rokov (2015 – 2020) inštalovaná v prírode nad obcou Súľov. Ide o dielo výtvarníka Juraja Gábora a autor ňou dával príležitosť na kolektívne i individuálne precítenie prítomnosti. Cez vybraný obraz krajiny chcel zrkadliť rozmery vnímania nás samých. Toto 18-metrové umelecké dielo svojím 5-ročným zotrvaním na mieste odkazovalo aj na prirodzenú pominuteľnosť telesnej schránky človeka. 

thumbnail_foto 3 Zraková pyramída.jpg Foto: Tatra banka

Podľa španielskeho maliara Pabla Picassa existujú maliari, ktorí premieňajú slnko na žltú škvrnu, ale sú aj iní, ktorí pomocou svojho umenia a inteligencie premenia žltú škvrnu na slnko. Zmeňte aj vy pomocou nového dizajnu kúsok plastu na mobilnú umeleckú galériu a obyčajné platenie na zážitok.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok