Opozičné protesty dnes opäť ožijú. Pozrite si zoznam miest, kde sa ľudia chystajú vyjsť do ulíc

18.1.2024 00:00

Slováci vo štvrtok opäť vyjdú do ulíc, aby vyjadrili nespokojnosť s vládou. Dôvodmi demonštrácií majú byť okrem prijatia novely Trestného zákona aj okolnosti nehody Andreja Danka, ktoré podľa opozície ukazujú na "papalášstvo" predstaviteľov vládnej koalície.

Protestujúci v Poprade.
Foto: Jozef Slivenský
Decembrový protest organizovaný opozíciou v Poprade

Pozvánka opozície

Na protesty vyzýva opozícia, ktorá chce reagovať na kroky Ficovej vlády. "Poďme spolu povedať jasné nie. Papalášizmu, dvojitým štandardom, arogancii moci. Správanie Andreja Danka je tá najlepšia pozvánka na štvrtkové protesty po celom Slovensku," napísal na Facebooku predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Opozícia v zložení KDH, SaS a Progresívne Slovensko spoločne organizujú protesty na námestiach v 15 slovenských mestách vo štvrtok (18.1.) o 18:00.

Mapa protestov Foto: Google Maps Mapa opozičných protestov

Občianske demonštrácie

Protivládnych demonštrácií bude vo štvrtok viacero. Okrem opozičných, budú prebiehať aj občianske protesty. Tie sa uskutočnia d 17:00 na námestiach v Rimavskej Sobote, Námestove a Trstenej. Hodinu neskôr začnú aj v Poprade, Ružomberku a dokonca aj za hranicami, priamo v Prahe pred slovenským veľvyslanectvom.

Takto vyzerali protesty v Bratislave v uplynulých mesiacoch. Demonštranti si vybrali Námestie Slovenského národného povstania.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok