Autonehody slovenských politikov: Na Hrnčiara strieľala polícia, Schuster drží rekord, Kollár išiel počas lockdownu do lekárne

Incident podpredsedu NR SR Andreja Danka nie je prvou nehodou slovenského politika. Na Andreja Hrnčiara strieľala polícia, Milan Kňažko sa pri nehode viezol s hercami Milanom Lasicom a Mariánom Labudom, exprezident Rudolf Schuster mal nešťastie na cestách viac ako raz a bývalý predseda parlamentu Boris Kollár vraj smeroval do lekárne.

Pre Denisa
Foto: TASR

Danko vs semafor

Podpredseda NR SR a predseda SNS Andrej Danko mal v noci 11. januára autonehodu. V bratislavskej mestskej časti Dúbravka na križovatke ulíc Saratovská – Repašského zdemoloval semafor. Nepočkal na policajtov a odišiel. Tí ho potom dodatočne dohľadali. Ako prvý o tom informoval Startitup.

Opozičné strany žiadajú, aby odstúpil. Generálna prokuratúra už avizovala trestné stíhanie.

Nehode sme sa detailnejšie venovali v článku nižšie.

Nehody Bélu Bugára

Politický veterán Béla Bugár mal dopravnú nehodu na Prístavnom moste v Bratislave. Pri predbiehaní mu vo februári 2023 vošiel iný vodič do jazdného pruhu a bývalý politik už nestihol dobrzdiť. Viac informácii priniesol portál topky.sk.

Za vinníka označil sám seba, ani jeden z vodičov neutrpel zranenia.

Išlo o Bugárovu druhú nehodu v priebehu desaťročia. Prvú mal cestou na snem KDH v októbri 2014. Informovala o tom TASR.

Kollárova medializovaná nehoda

V októbri 2020 mal vtedajší predseda parlamentu Boris Kollár autonehodu, pri ktorej si zlomil druhý krčný stavec. Nehoda sa stala v čase takzvaného lockdownu, keď bolo pre pandémiu zakázané navštevovať sa. Vtedajší predseda NR SR tvrdil, že smeroval do lekárne.

Okrem Kollára sa zranili ďalšie tri osoby. Kollárov šofér, ochrankár a bývalá finalistka Miss Universe a vizážistka Miroslava Fabušová. Téma vyvolala mnoho pozornosti. Najvážnejšie zranenia mal Kollár, ktorý vyše mesiaca ležal v nemocnici a potom ešte dlho nosil kovovú konštrukciu okolo hlavy.

Kollár v nemocnici Foto: Facebook/Boris Kollár Boris Kollár v nemocnici

Hrnčiar ignoroval políciu

Polícia v apríli 2017 naháňala auto, v ktorom sa viezol niekdajší podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar. Keďže vodič nezastavil a prekročil povolenú rýchlosť, muži zákona použili varovné výstrely. Informovali o tom noviny.sk.

Nehoda Daniela Lipšica

Vtedajší poslanec NR SR Daniel Lipšic (OĽANO-NOVA) krátko po 20.00 h zrazil na Vajnorskej ulici v Bratislave 72-ročného dôchodcu. Dychová skúška alkohol u vodiča nepotvrdila. Muž zraneniam podľahol.

Súd Lipšica trestným rozkazom odsúdil na trojročnú podmienku s podmienečným odkladom na päť rokov. Zároveň mu nariadil trest zákazu viesť motorové vozidlo na šesť rokov. Nehoda politika bola často opakovanou témou pri jeho snahe stať sa generálnym a neskôr špeciálnym prokurátorom. Informovala o tom TASR.

Ján Slota jazdil pod vplyvom

Exprimátor Žiliny Ján Slota mal autonehodu 3. októbra 2004 neďaleko Sverepca pri Považskej Bystrici. Slota obiehal auto, ktoré išlo pred ním. Prešiel do protismeru a tam sa zrazil s protiidúcim vozidlom. Alkohol u vodičov nezistili, informovali aktuality.sk.

Pred obcou Porúbka sa zas v januári 2016 v smere zo Žiliny na Rajec zrazili tri autá. Nehodu podľa svedkov spôsobil práve Slota, ktorý do jedného z áut narazil zozadu. Slota mal ponúkať účastníkom nehody peniaze za to, aby nevolali políciu. Tí však políciu zavolali, pričom Slota odmietol dychovú skúšku.

Pod vplyvom alkoholu jazdil už v roku 2013. Vtedy dostal pokutu 300 eur a zákaz šoférovať na jeden rok, písali noviny.sk.

Mal pri sebe Richter kondómy a tisíce eur?

Bývalý minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter mal 11. júna 2013 autonehodu. Jeho vozidlo dostalo šmyk. Ministra museli po nehode operovať. Zákrok si vyžiadalo zranenie chrbtice.

Vo vrecku mal tisíce eur, ktoré chcel dať na dary vnučke. Médiá prišli s informáciou, že mal pri sebe tabletky na potenciu a kondómy, minister však tieto správy odmietal, uviedli aktuality.sk.

Cuper sa vyhováral

Bývalý poslanec NR SR za HZDS Ján Cuper havaroval 15. novembra 2005 v Modre pod vplyvom alkoholu. V zákrute nezvládol riadenie, nabúral do odstaveného Opla, strhol riadenie do protismeru a zničil dopravnú značku. Cuper tvrdil, že sa snažil vyhnúť tretiemu vozidlu, napísali aktuality.sk.

Dzurindova delegácia

Delegácia bývalého predsedu vlády SR Mikuláša Dzurindu 31. augusta 2001 havarovala na ceste z Belehradu do Nového Sadu. Desať ľudí utrpelo zranenia a dvaja zahynuli. 

Nehodu zavinil protiidúci vodič, ktorý pri predbiehaní v protismere narazil do vládnej kolóny, uviedli aktuality.sk.

Čarnogurského autonehody

Vodič exministra spravodlivosti Jána Čarnogurského spôsobil 15. decembra 2000 vážnu nehodu, pri ktorej dvaja ľudia zahynuli a štyria sa zranili. Čarnogurský vyviazol so zranením krčnej chrbtice a otrasom mozgu. Jeho vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy podmienkam na vozovke, informovali aktuality.sk.

Pri Strečne 29. apríla 2002 havarovalo vládne BMW, v ktorom sa viezol práve Ján Čarnogurský. Nikto sa nezranil.

Kňažko, Lasica a Labuda

Exminister kultúry Milan Kňažko mal 31. marca 2000 autonehodu v okrese Tábor v Českej republike. Okrem vodiča a exministra boli v aute prítomní aj herci Milan Lasica a Marián Labuda. Zatiaľ čo Kňažko a Lasica utrpeli menej vážne zranenia, Labuda mal niekoľko zlomenín, písali aktuality.sk.

Nešťastník Schuster

Bývalý prezident SR Rudolf Schuster sa 20. marca 1997 zranil pri dopravnej nehode za obcou Podkriváň v Detvianskom okrese. Menšie zranenia utrpel v služobnom vozidle Tatra 613, ktoré šoféroval jeho osobný vodič, informovali o tom aktuality.sk.

Na ceste do Modry pri obci Vinosady 15. júna 2001 došlo k stretu dvoch vozidiel z prezidentskej kolóny s protiidúcim vozidlom Škoda Felicia. Šesť zamestnancov Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky a vodič Felicie utrpeli zranenia. Vozidlo s prezidentom Schusterom sa v tejto kolízii nenachádzalo.

Na ceste Schustera z Košíc do Bratislavy 2. januára 2002 došlo k dopravnej nehode prezidentskej kolóny pri Nitre. Nikto sa vážne nezranil.

Menšie zranenie predlaktia utrpel Schuster 15. augusta 2003 pri dopravnej nehode pri Novej Bani. Vozidlo, ktoré išlo za autom prezidenta, nepribrzdilo a narazilo do zadnej časti Schusterovho auta.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok