Slovenské vlajky vidno všade. Vlhová bude pretekať v Jasnej a vo Flachau, na tlačovku takmer neprišla

11.1.2024 12:39 , Aktualizované: 11.1.2024 12:42

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová pôvodne zrušila plánovanú tlačovú konferenciu v nízkotatranskom stredisku Jasná, ktorá sa konala vo štvrtok doobeda. Nakoniec sa však na nej predsa len objavila a odpovedala na otázky médií.

Petra na začiatok povedala, že včera sa necítila dobre, preto tréning zrušili. Dnes jej je však lepšie, nič vážne sa podľa nej nedialo.

Momentálne trénuje v Jasnej. “Kopec je dobrý, podmienky sú skvelé. Snažila som sa navnímať ten kopec,“ opísal lyžiarka.

Vo Flachau sa jej darí

Vo Flachau žne úspechy. A to aj napriek tomu, že sú to nočné preteky pod umelým osvetlením. Vlhová uviedla, že to, či uspeje, záleží od toho, ako sa bude cítiť a aký bude deň. “Robíme všetko pre to, aby sme boli pripravení na daný deň,“ tvrdí lyžiarka.

Preteky vo Flachau sú špecifické tým, že na štarte vidí do cieľa, vníma aj obrazovku, čo je pre pretekárov iné, a musí sa preto viac koncentrovať.

“Na kopci sú špecifické vlny, ktoré sú každý rok iné v zmysle, že jeden rok sú ostrejšie, iný rok menej ostré, takže uvidíme, ako pripravili zjazdovku tento rok,“ vysvetlila naša reprezentantka.

Fanúšikovia si musia počkať

V Jasnej sa jej trénere Mauro Pini cíti ako doma. Osobne je veľmi šťastný, keď vidí fanúšikov.

“Slovenskí fanúšikovia chodia všade,“ okomentovala Vlhová to, že slovenské vlajky vidno na jej pretekoch po celom svete. Vnímajú to aj ostatné pretekárky. Váži si, že chodia, a cíti obrovskú podporu.

Chce ale požiadať fanúšikov, aby akceptovali, že sa s nimi počas pretekov nemôže fotiť. Rušilo by jej to koncentráciu. Na fotenie bude čas po pretekoch, odkázala.

Pozrite si záznam celej tlačovej besedy:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok