Fico sa zastal Blanára, ktorý neodsúdil presun zbraní medzi Ruskom a KĽDR: Na Slovensku sa skončila éra lacného pritakávania na všetko

Predseda vlády Robert Fico sa vo svojom príspevku zastal ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraja Blanára v súvislosti so spoločným vyhlásením o odsúdení presunu zbraní medzi Ruskom a Severnou Kóreou. Blanár vyhlásil, že Slovensko je pripravené odsúdiť tento čin po predložení relevantných dôkazov.

fico
Foto: zdroj: Facebook/ Robert Fico

Na Blanára sa zniesla spŕška kritiky. Tvrdí, že text vyhlásenia zároveň nebolo možné pripomienkovať. "Odmietame, aby sme dostali do rúk text, ktorý nemôžeme pripomienkovať, a zároveň sa k niečomu prihlásili, keď k tomu nemáme relevantné dôkazy," vyhlásil.

Skončila sa éra pritakávania

Predseda vlády podporil Blanára v plnej miere. "Naša vláda rešpektuje, že existujú medzinárodné dohody, ktoré zakazujú používanie takýchto rakiet a odsúdi ich porušenie, ak sa to preukáže. Tak, ako sme označili ruské vojenské sily na Ukrajine za porušenie medzinárodného práva," oznámil na Facebooku Fico.

"Situácia nemá vojenské, ale len politické riešenie," pripomenul.

Fico taktiež podotkol, že Slovensko je malá krajina, ktorá nemá ani veľkú armádu a ekonomickú silu. "Nemôžeme meniť svetové udalosti. Na Slovensku skončila éra lacného pritakávania na všetko. Sme síce malá, ale suverénna krajina, a takto sa budeme správať," dodal.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok