NAKA začala trestne stíhať Blahu pre obraz Che Guevaru. KDH opäť začalo zbierať podpisy na jeho odvolanie

8.1.2024 11:31 , Aktualizované: 8.1.2024 14:11

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie voči podpredsedovi parlamentu Ľubošovi Blahovi. ta3 o tom informovalo hnutie KDH.

Medializované informácie hovoria, že predmetom stíhania má byť obraz Che Guevaru, ktorý vyvesil na stenu novej kancelárie NR SR, keď nastúpil do úradu. Pred ním tam visel portrét prezidentky Zuzany Čaputovej.

Trestné oznámenie na Blahu mal podať historik Ústavu pamäti národa Patrik Dubovský.

Pozrite si, ako Blaha "upratoval" vo svojej kancelárii.

O tom, že predmetom stíhania má byť práve obraz Che Guevaru, informovali Aktuality.sk. KDH zároveň opäť začalo zbierať podpisy, ktoré by viedli k Blahovmu odvolaniu z funkcie.

Odvolávanie Blahu

Hnutie sa pre takýto krok rozhodlo po tom, ako NAKA začala trestné stíhanie voči podpredsedovi parlamentu za prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Kresťanskí demokrati sú presvedčení, že ďalší obvinený človek vo vedení NR SR je potenciálnou medzinárodnou hanbou pre Slovensko.

"Trvali sme na tom, aby sa Ľuboš Blaha verejne ospravedlnil, odstránil obraz Che Guevaru a vrátil tam obraz prezidentky. Zároveň sme trvali na tom, aby vrátil vlajku EÚ na svoje miesto. Nič z toho sa nestalo, naopak Ľuboša Blahu začala trestne stíhať NAKA, a preto opäť začíname zbierať podpisy pod jeho odvolanie. Chcem veriť, že teraz sa pán Blaha zachová ako chlap a bude čeliť svojmu odvolávaniu priamo v parlamente. Pripomínam, že pri predošlom odvolávaní nám vládna koalícia ani neumožnila diskutovať a schôdzu neotvorila," tvrdí predsedníčka klubu KDH Martina Holečková.

Apel na Pellegriniho

KDH tiež oznámilo, že Holečkovú zaujíma, ako sa k celej situácii postaví možný budúci prezidentský kandidát Peter Pellegrini. Poslankyňa dodala: "Aký by sme dali odkaz našim deťom a mládeži, ak by sme boli ochotní takéto pohŕdavé správanie akceptovať? Naozaj chce nová vláda vrátiť Slovensko 30 rokov do minulosti a tolerovať nahrádzanie portrétu prezidentky Slovenskej republiky komunistickým masovým vrahom?"

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok