Izrael zničil vojenskú štruktúru v Pásme Gazy. Očakáva tam len ojedinelé útoky

7.1.2024 07:10

Izraelská armáda dokončila likvidáciu vojenských štruktúr Hamasu v severnej časti Pásma Gazy a zabila pri tom zhruba 8000 členov tohto radikálneho palestínskeho hnutia.

Použijú iné metódy

V strednej a južnej časti Pásma Gazy chce armáda pokračovať v likvidácii Hamasu odlišnými metódami, uviedol v sobotu na tlačovej konferencii hovorca izraelskej armády (IDF) Daniel Hagari. Ojedinelé útoky na Izrael vychádzajúce zo severu Pásma sú napriek tomu očakávateľné, varoval Hagari podľa serveru The Times of Israel (ToI).

Pozrite si archívnu reportáž o údajných plánoch na vysídlenie z Pásma Gazy:

Operácie na juhu Pásma Gazy

Armáda pri takmer tri mesiace trvajúcej operácii zabavila desiatky tisíc zbraní a milióny dokumentov, uviedol Hagari. Jednotky sa teraz budú sústrediť na operáciu v južnejších častiach oblasti, kde žije vyše dva milióny Palestínčanov.

Utečenecké tábory v strednej časti Pásma Gazy sú podľa Hagariho "husto obývané a plné teroristov", zatiaľ čo Chán Júnis na juhu je "podzemné mesto plné tunelov". Práve v tuneloch sa podľa Izraela ukrývajú bojovníci Hamasu a útočia z nich na Izrael.

"Bude to chvíľu trvať, boje budú pokračovať po celý rok 2024. Napredujeme podľa plánu, aby sme dosiahli naše vojnové ciele: Zneškodniť Hamas aj v strednej a južnej časti a sústrediť všetky spravodajské, operačné i bojové sily na oslobodenie rukojemníkov, " uviedol Hagari.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok