Na strednej škole v Iowe sa strieľalo. Hlásia viacerých postrelených a minimálne jednu obeť, strelec je mŕtvy

4.1.2024 17:37 , Aktualizované: 4.1.2024 18:19

Na strednej škole Perry High School v americkej Iowe sa vo štvrtok strieľalo, píšu americké médiá. Stanica ABC informuje o najmenej jednom mŕtvom a rade zranených. Štvrtok bol prvým dňom, keď sa študenti po vianočných prázdninách vrátili do školy.

streľba USA Iowa
Foto: X/Wynn Westmoreland CNN

Prvé správy o streľbe dostala polícia okolo 7:45 miestneho času. Budovu podľa agentúry AP obkľúčili vozidlá záchranných zložiek. Na mieste boli podľa AP aj vyšetrovatelia z FBI, ktorí mali miestnym kriminalistom pomôcť s objasnením streľby.

Nebezpečenstvo už nehrozí

Na prvej tlačovej konferencii asi tri hodiny po streľbe uviedol šerif okresu Dallas Adam Infante, že prví policajti dorazili do školy sedem minút po tom, ako sa dozvedeli, že na mieste je útočník. Strelca polícia už identifikovala, zatiaľ však odmietla odhaliť jeho identitu, uviesť, či niekoho zatkla, alebo spresniť počet obetí. Verejnosti podľa Infanteho už žiadne nebezpečenstvo nehrozí a ďalšie informácie polícia mieni zverejniť vo večerných hodinách po tom, ako vypočuje svedkov.

Perry leží asi 65 kilometrov od Des Moines, hlavného mesta Iowy, a stredná škola Perry High School je súčasťou školského združenia s celkovo asi 1800 študentmi, píše stanica CNN. Vedenie školy zatiaľ na žiadosť médií o vyjadrenie k incidentu nereagovalo.

Ako pre CNN uviedol šerif okresu Dallas Adam Infante, úrady zasahujúce pri streľbe na strednej škole Perry v Iowe našli viacero zasiahnutých streľbou.

Šerif oznámil, že strelec, ktorý strieľal na strednej škole v Perry, je mŕtvy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok