Mal zakúpenú letenku, no skryl sa v štartujúcom motore. Spojené štáty riešia kurióznu smrť na letisku

3.1.2024 08:19

Na medzinárodnom letisku v Salt Lake City našli v pondelok večer mŕtveho muža, ktorý podľa polície prerazil dvere núdzového východu, vošiel na pristávaciu plochu a vliezol do motora lietadla.

Motor lietadla
Foto: AP

Skryl sa v motore

Policajti našli 30-ročného Kylera Efingera z Park City v bezvedomí vo vnútri motora pripevneného ku krídlu komerčného lietadla s cestujúcimi, oznámilo v utorok policajné oddelenie Salt Lake City. Lietadlo stálo na odmrazovacej ploche a jeho motory sa otáčali.

Efinger bol cestujúci s letenkou a palubným lístkom do Denveru, uviedla polícia.

Manažér obchodu v areáli letiska nahlásil krátko pred 22.00 hod. narušenie poriadku a dispečerom letiskového riadiaceho centra povedal, že videl cestujúceho prechádzať núdzovým východom. Policajti rýchlo našli Efingerovo oblečenie, topánky a ďalšie osobné veci na jednej z pristávacích dráh.

Resuscitácia nebola úspešná

Po jeho nájdení policajti oznámili letovým dispečerom, aby upozornili pilota na vypnutie motorov lietadla. Konkrétna fáza činnosti motorov zostáva predmetom vyšetrovania, uviedla v utorok polícia.

Prví záchranári vytiahli muža zo sacieho krytu motora, ktorý usmerňuje prúdenie vzduchu do ventilátora motora.

Pokúsili sa o život zachraňujúce opatrenia, vykonali resuscitáciu a podali naloxón, rýchlo pôsobiaci liek, ktorý môže zvrátiť predávkovanie opiátmi a obnoviť normálne dýchanie. Na mieste ho vyhlásili za mŕtveho.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok