Prominentní poradcovia. Ficovi budú radiť advokát Para a exsudca Lindtner

29.12.2023 20:21

Na Úrad vlády smerujú mediálne známe mená. Podľa Centrálneho registra zmlúv sa novými poradcami v tíme premiéra stali Marek Para a David Lindtner. Obaja sú spájaní s kauzami Smeru z minulých vlád. Ako prvý o tom informoval denník SME.

Marek Para
Foto: TASR

Významný advokát

Marek Para je advokátom Mariana Kočnera či Norberta Bödöra. Paru v apríli 2022 zadržala NAKA v rámci akcie Kaifáš. Podľa orgánov činných v trestnom konaní sa mal podieľať na diskreditácii prokurátora ÚŠP Vasiľa Špirka.

Spolu s Davidom Lindtnerom budú tvoriť súčasť tímu poradcov predsedu vlády. Exsudca Lindtner, ktorého meno sa spája so špičkami Smeru či s dnes už odsúdeným Marianom Kočnerom, ešte nedávno stál pred súdom. Bol obvinený z nepriamej korupcie. Lindtner bol aj súčasťou advokátskej kancelárie súčasného ministra obrany Roberta Kaliňáka.

Pozrite si archívne štúdio s advokátom Marekom Parom:

Konflikt záujmov

Lindtner je podľa informácii denníka SME poradcom ministra spravodlivosti Borisa Suska. Podieľal sa aj na príprave nových trestných kódexov. Tie rátajú nielen s nižšími trestmi - napríklad aj za korupciu, ale aj so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry. Keďže je obvineným z nepriamej korupcie, je v konflikte záujmov.

Solídny plat

Každý z nich dostane 2 400 eur, teda za celý rok dokopy po 28 800 eur.

V predposledný pracovný deň tohto roka pribudli v centrálnom registri zmlúv mandátne zmluvy, podľa ktorých budú Lindtner a Para pracovať pre úrad vlády celý budúci rok.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok