Evakuovali klientske centrum v Prešove. Mladík ľuďom tvrdil, že v taške priniesol bombu, už ho rieši polícia

28.12.2023 12:34 , Aktualizované: 28.12.2023 15:24

Dve hodiny plné napätia prežili návštevníci klientskeho centra v Prešove. V čase, keď vrcholí záujem o nové vodičské preukazy, skomplikoval situáciu bombový poplach. Polícia budovu prehľadala, no bombu nenašla.

Klientske centrum Prešov
Foto: MV SR

Dramatické ráno

Dramatické chvíle v klientskom centre v Prešove spôsobil mladý muž, ktorý záujemcom o doklady tvrdil, že má pri sebe bombu, a vyvolal tým paniku. O prípade informovala TV Markíza.

Evakuácia a zásah polície

Vedenie centra na hrozbu rýchlo zareagovalo. Zamestnancov evakuovalo a privolalo políciu. Napriek tomu, že v cestovnej taške mladého muža sa nič nenašlo, polícia budovu dôkladne prehľadala a nasadila aj psy. Pred centrom čakali desiatky ľudí.

Zásah polície trval dve hodiny. Bombu nenašla a asi 20-ročného muža zadržala. V prípade dokázania viny mu hrozia dva roky väzenia.

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia už vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

"Na tiesňovú linku bolo oznámené, že v budove centra sa nachádza muž, ktorý má cestovnú tašku a počas komunikácie s prítomnými ľuďmi spomenul slovo bomba. Po príchode hliadky na miesto bol stotožnený, išlo o 38-ročného muža z obce v okrese Prešov, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode," spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok