Drucker sa po Ficovom statuse stretol so študentmi. Ubezpečil ich, že ich nepovažuje za bezvýznamných

27.12.2023 16:05 , Aktualizované: 27.12.2023 18:46

Minister školstva Tomáš Drucker prijal predstaviteľov Študentskej rady vysokých škôl. Dôvodom je status premiéra, v ktorom Robert Fico kritizoval študenta Mareka Janigu pre jeho kritický postoj voči dekanovi právnickej fakulty Univerzity Komenského.

S Ficom nekomunikoval

Drucker vo vyhlásení uviedol, že študentov nepovažuje za bezvýznamných. Prezradil, že s Ficom nekomunikoval. Študenti premiéra vyzvali, aby sa ospravedlnil.

„Neťahajte ma do toho, aby som komentoval svojich kolegov,“ odpovedal Drucker na margo toho, či sa má Fico ospravedlniť.

„Slovensko poterbuje diskusiu ako soľ a menej jatriť a rozdeľovať,“ vyjadril sa. Išlo o vzajomnú iniciatívu o toto stretnutie, prvá však bola zo strany ministra, ale požiadavka bola aj od študentov.

Vysvetlil, že nehasí Ficove slová. „Nikoho nepovažujem za bezvýznamného študenta.“ Myslí si, že je však potrebné rešpektovať rôzne názory.

Vážne témy

Na stole sú vážne témy - dráma v Česku, oblasť duševného zdravia, sexuálne obťažovanie v akademickom prostredí spravnaie či zmena zákona o vysokých školách, priiblížil.

Drucker chce, aby sa študenti cítili bezpečne na slovenských vysokých školách, nielen našinci, ale aj tí zahraniční.

Priblížil, že vysoké školy by rád ubezpečil, že rezort školstva je „partner, ktorý počúva a je pripravený na debatu“.

Pozrite si celé vyhlásenie ministra školstva.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok