Koruna pre kráľovnú svahov. Víťazky pretekov v Jasnej dostanú originálny darček

Víťazky slalomu a obrovského slalomu v pretekoch Svetového pohára v Jasnej (20. - 21. januára 2024) dostanú korunku z dielne šperkárky Petry Toth. Organizátori informovali aj o pravidlách a regulácii dopravy a sprievodnom programe počas pretekov.

410996773_749782220519361_8197697839036151134_n.jpg
Foto: Facebook/Petra Toth

Petra pre Petru

Šperkárka Petra Toth sa taktiež vyjadrila na sociálnej sieti Facebook, že mohla vytvoriť korunku pre víťaznú pretekárku v Jasnej práve pre Ski World Cup Jasná. Zaujímavosťou je, že "na korunke je 1144 krištáľov a váži 474 gramov," napísala.

Ako vytvorenie koruny prebiehalo, si môžete pozrieť nižšie.

Rezervované vstupenky

Dobrou správou pre fanúšikov lyžovania je informácia, že do konca roka sa do predaja dostane ešte menší balík lístkov.

"Ide o rezervované vstupenky, ktoré nám dali k dispozícii partneri podujatia. Nie je ich veľa, ale určite potešia tých, ktorí by sa chceli dostať na podujatie alebo niekomu urobiť radosť.

Všetkým fanúšikom odporúčame sledovať web a sociálne siete podujatia, na ktorých prinesieme presné informácie o čase začiatku predaja týchto vstupeniek," prezradil predseda organizačného výboru Jiří Trumpeš.

Pestrý program

Predseda organizačného výboru sa počas stretnutia s médiami najskôr poďakoval Fondu na podporu športu za definitívne schválenie podpory podujatiu.

"Je to veľmi dôležitý moment, vďaka ktorému sa môžeme naďalej naplno sústrediť už len na prípravu podujatia." Fond na podujatie napokon prispel sumou 765-tisíc eur.

Známe mená

Organizátori predstavili hedlajnerov sprievodného programu, ktorý sa uskutoční vo fan zóne na Bielej Púti.

"Line-up sprievodného programu je plný známych mien a veríme, že poteší fanúšikov rôznych žánrov – Kandráčovci, Kali a Peter Pan, DJ EKG a DJ Milan Lieskovský, kapely ako Chilli Felaz alebo Walk On sú zárukou dobrej zábavy, tak ako sa to na Jasnú patrí," dodal Trumpeš.

Desiatky kilometrov otvorených zjazdoviek

Doprava bude nastavená tak, aby bol plynulý a bezproblémový príchod návštevníkov až do samotného lyžiarskeho strediska.

"Už na vstupe do doliny budú záchytné parkoviská, z ktorých bude zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava do nástupných bodov do strediska. Hostia so vstupenkami na Priehybu budú môcť využiť sedačkovú lanovku z lokality Záhradky. Prejazd cez kontrolné body v doline budú mať vyhradení len domáci obyvatelia, ubytovaní, návštevníci so zakúpeným parkovaním na vyhradených parkovacích plochách ako aj samotní účastníci a organizátori podujatia," vysvetlil Trumpeš.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok