NHL: Slafkovský sa prebúdza, svetu začína ukazovať svoj talent. Opäť má na konte dvojbodový zápas, jeho Montreal zdolal Chicago s Bedardom

23.12.2023 07:40

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si pripísal v zápase zámorskej NHL na ľade Chicaga gól a asistenciu. Jeho tím vyhral 5:2, slovenský hráč sa postaral v 38. minúte o víťazný gól a pri štvrtom asistoval kapitánovi Nickovi Suzukimu. Tretí dvojbodový zápas v kariére a druhý v rade dosiahol v dueli proti tohtoročnej draftovej jednotke Connorovi Bedardovi.

Canadiens_Blackhawks_Hockey934114.jpg
Foto: TASR/AP

Prvá hviezda duelu

Montreal zaznamenal proti Chicagu štvrté víťazstvo za sebou a zároveň bodoval v piatom dueli v rade.

Okrem Slafkovského mali po jednom góle i asistencii aj Suzuki a David Savard.

Bedard si pripísal jednu asistenciu, bol pri úvodnom góle Ryana Donata v 17. minúte.

Slafkovský získal okrem dvoch kanadských bodov aj jeden plusový, vyslal tri strely na bránku a na ľade strávil 14:58 minúty. Po zápase bol vyhlásený za prvú hviezdu.

Hrdina Kane

Cestu k víťazstvu si skomplikoval Detroit, ktorý napokon zdolal Philadelphiu 7:6 po samostatných nájazdoch. Domáci viedli po úvodnom dejstve 5:1, dva úvodné góly vsietil Patrick Kane a 18 sekúnd pred odchodom do šatne prihral na piaty Shayneovi Gostisbeherovi.

Ich súper sa však dostal v záverečnej tretine na krátko do vedenia a predĺženie zachraňoval Dylan Larkin. Rozhodujúci nájazd premenil Kane a ukončil tak štvorzápasovú sériu svojho tímu bez bodu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok