Šaty princeznej Diany sa predali za rekordnú sumu. Odhadovaná cena bola 11-krát nižšia

18.12.2023 15:05

Diana šaty
Foto: reprofoto

Diana mala čierno-modré večerné šaty, ktoré navrhol návrhár Jacques Azagury, prvýkrát oblečené v roku 1985 vo Florencii. Bola v nej odfotografovaná aj o rok neskôr počas návštevy Vancouveru, uviedol aukčný dom. Šaty pozostávajú z dlhého čierneho zamatového živôtika vyšívaného modrými hviezdami a dvojradovej modrej organzovej sukne zdobenej šerpou a mašľou.

Šaty sa spolu so zodpovedajúcou ilustráciou predali za viac ako 1,1 milióna dolárov, uviedla v nedeľu aukčná sieň Julien's Auctions, ktorá odhadovala, že ich cena sa bude pohybovať od 100-tisíc do 200-tisíc dolárov.

Rekord

"Julien's teraz drží nový svetový rekord za najdrahšie šaty, ktoré mala na sebe princezná Diana predané v aukcii," uviedol aukčný dom vo vyhlásení a dodal, že predchádzajúci aukčný rekord bol 604 800 dolárov. Za túto sumu sa v januári predali Dianine fialové šaty od návrhára Victora Edelsteina.

Šaty sa predali v rámci štvordňovej aukcie s názvom Hollywoodske legendy, ktorú organizovala aukčná sieň Julien's Auctions a televízny kanál Turner Classic Movies (TCM) a na ktorej sa predávalo množstvo pamätných predmetov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok