Gašpar a Bödör zachraňovali Fica pred kompromitujúcim videom. Vyplýva to z najnovšieho obvinenia

Tibor Gašpar a Norbert Bödör podľa detailov najnovšieho obvinenia zachraňovali Roberta Fica v roku 2016 pred kompromitujúcim videom, píše denník SME.

20231012_smer_gaspar_06005132.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Nahrávku údajne urobil podnikateľ Ivan Katrinec a po rozhovore s Bödoröm sa Ľudovít Makó za úplatok postaral, aby sa nedostala na verejnosť.

Tlačová beseda

V nedeľu Fico aj Gašpar zorganizovali tlačovú konferenciu, na ktorej reagovali na Gašparovo obvinenie a argumentovali, prečo je potrebné zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry. 

"To čo je, zastrašovanie? To si myslíte, že keď vzniesli obvinenie voči Tiborovi Gašparovi, Norovi Bödörovi a neviem komu všetkému, že sa pokakáme teraz?" pýtal sa Fico na tlačovej besede.

O špeciálnom prokurátorovi Danielovi Lipšicovi vzápätí vyhlásil, že je hlupák, ktorý nahovoril prokurátora Michala Šúreka, aby do niečoho takého vôbec išiel.

Ficove dobrodružstvá

Detaily obvinenia naznačujú, prečo je tento prípad pre Fica taký citlivý. Pred voľbami v marci 2016 mali Bödör s Gašparom obavy, že sa na verejnosť dostane video, ktoré údajne zachytávalo Ficove sexuálne dobrodružstvá, píše denník SME.

Pozrite si vyjadrenia predsedu výboru pre brannú bezpečnosť Tibora Gašpara a exministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Hovorili o rušení Úradu špeciálnej prokuratúry, znížení trestov či o budúcom štátnom rozpočte.

Gašpar bol medzitým vo väzbe

Čo sa týka obvinenia Gašpara, Fico poznamenal, že o skutkoch, ktoré sa mu kladú za vinu, mal vypovedať jeden spolupracujúci obvinený už dávnejšie.

Pripomenul, že medzitým bol Gašpar aj vo väzbe a pýta sa, prečo sa nekonalo skôr. Gašpar rovnako tvrdí, že obvinenie je založené na výpovedi jedného kajúcnika. Ďalej podotkol, že uznesenie mu ešte nedoručili.

Pýta sa, či je toto elitná práca elitných vyšetrovateľov a prokurátorov na ÚŠP. Hovorí aj o znemožňovaní využívania opravných prostriedkov.

Jeho advokát Marek Para doplnil, že aktuálne sa prešetruje aj podozrenie voči prokurátorom za to, že neoprávnene poskytli výhody jednému zo spolupracujúcich obvinených.

Pozrite si tlačovú besedu strany Smer-SD k obvineniu predsedu brannobezpečnostného Tibora Gašpara.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok