Vandalizmus alebo pomsta za parkovanie? V Podunajských Biskupiciach úraduje fantóm

ta3/PJ
11.12.2023 14:19

Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice posledné týždne bojujú s vandalom. Ten pod rúškom noci ničí vozidlá zaparkované pred panelákmi. Polícia má k dispozícii kamerové záznamy. Situáciu však zobrali do vlastný rúk obyvatelia, ktorí vytvorili nočné hliadky.

poškriabené auto v Podunajských Biskupiciach
Foto: ta3/Patrik Jager

Policajti podľa informácií ta3 identifikovali asi sedem poškodených áut. Na miesto prišli aj ich majitelia. Počet poškriabaných vozidiel je však vyšší. Ich majiteľov polícia nezastihla doma, preto ich vypátra dodatočne.

Pozrite si, ako vyzerá jedno z poškodených áut.

Incident sa opakuje

Incident sa opakuje posledné štyri týždne, a to najmä počas noci. Páchateľ si vyberá najmä autá, ktoré sú z iných okresov a nemajú bratislavské evidenčné číslo. Pôvodne to vyzeralo ako pomsta za zaberanie parkovacích miest.

Polícia už po podozrivom pátra. Majú ho usvedčovať aj kamerové záznamy a polícia má poznať aj miesto jeho bydliska.

V danej mestskej časti sa zintenzívnil počet policajtov a hliadok najmä vo večerných hodinách.

Situáciu zobrali do vlastných rúk aj obyvatelia, ktorí sami vytvorili nočné hliadky, nakúpili si kamery a sledujú situáciu na ulici. Pozrite si kamerový záznam natočený z okna jedného z nich.

Prípad prevzal vyšetrovateľ

Keďže poškodený je veľký počet áut, prípad musel prebrať vyšetrovateľ. Vypovedať už prišlo asi desať ľudí. Vyšetrovateľ preveruje ich výpovede aj kamerové záznamy.

Toto je pán Rudolf. V hlavnom meste si kúpil byt a presťahoval sa sem len nedávno. Po prvej noci strávenej v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice si ráno pred panelákom na svojom aute našiel nemilé prekvapenie.

Na miesto ihneď zavolal políciu. Neskôr sa zistilo, že nočný fantóm poškodil počas jednej noci hneď sedem áut. Pôvodne to vyzeralo ako pomsta za zaberanie parkovacích miest.

Reportáž redaktora Patrika Jagera si môžete pozrieť nižšie:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok