POČASIE: Hmlisto, dážď a sneh. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť až 60 kilometrov za hodinu

11.12.2023 06:51

Prevažne zamračené, hmlisto, na mnohých miestach dážď. Hranica sneženia sa od západu postupne presunie do vyšších polôh. Popoludní menej oblačnosti a zrážok. Ojedinele poľadovica a snehové jazyky. Denná teplota -1 až 4, na západe do 8 st. Prevažne južný vietor do 30 km/h, na severe v nárazoch do 60 km/h. Nad pásmom lesa prechodne víchrica.

POČASIE
Foto: ta3

Situácia

Od západu postúpi do našej oblasti okludujúci frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z oblasti Britských ostrovov až nad Baltské more a severné Poľsko.

Predpoveď počasia na 11.12.2023

Oblačno až zamračené a hmlisto. Na viacerých miestach dážď alebo dážď so snehom. Od cca 1 000 m, vo východnej polovici od cca 600 m sneženie. Popoludní ubúdanie zrážok a miestami aj čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Dopoludnia ojedinele poľadovica a na severe aj tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota -1 až 4, na západe miestami okolo 6 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3 st. Prevažne južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na severe a východe spočiatku ojedinele okolo 9 m/s a tam v nárazoch okolo 15 m/s (30, 55 km/h), v Banskobystrickom kraji prevažne slabý. Nad pásmom lesa búrlivý vietor až víchrica. Popoludní bude vietor slabnúť.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3, ojedinele okolo 6 mm / do 6 cm snehu

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok