NHL: Nemec zaznamenal svoj prvý gól v najvyššej lige. Ružička prispel asistenciou k triumfu

8.12.2023 07:00 , Aktualizované: 8.12.2023 11:49

Slovenský hokejista Adam Ružička prispel asistenciou k víťazstvu Calgary, ktoré v noci na piatok zdolalo Carolinu 3:2.

Hurricanes_Flames_Hockey899481004709.jpg
Foto: TASR/AP

Rekord za najvyšší počet víťazstiev na začiatku sezóny na ľade súperov stanovilo Los Angeles, ktoré vyhralo po 11. raz v Montreale (4:0). Za domácich nastúpil ďalší Slovák Juraj Slafkovský, celkovo bolo v akcii osem slovenských hráčov.

Nemcov prvý gól

Nemec dostal spätnú prihrávku od Jespera Bratta a neobsadený strieľal z medzikružia "z prvej". Jeho tím ustál aj tlak v úplnom závere a vyhral piaty z predošlých šiestich duelov. Seattle naopak okúsil prehru už šiestykrát v rade. Nemec mal okrem gólu aj plusku a gól strelil zo svojej jedinej strely na bránku. Na ľade strávil ako člen elitnej formácie 19:55 minúty.

Asistencia Ružičku

Jeho krajan Adam Ružička prispel asistenciou k víťazstvu Calgary, ktoré v noci na piatok zdolalo Carolinu 3:2. Flames dali všetky góly v záverečnom dejstve, Ružička asistoval pri presnom zásahu Connora Zaryho v 48. minúte na 2:2. Kanaďan zaznamenal okrem gólu aj asistenciu a tím podržal i brankár Dustin Wolf, ktorý si pripísal 30 zákrokov. Ružička zaznamenal ôsmy kanadský bod v sezóne, ako hráč štvrtej formácie strávil na ľade 10:12 minúty. Za domácich hral aj jeho krajan Martin Pospíšil. Ten odohral v treťom útoku 11:04 minúty, rozdal dva hity a dvakrát vystrelil na bránku. Zablokoval aj jednu strelu, dôsledkom čoho musel opustiť ľadovú plochu. Po chvíli však dokázal pokračovať v hre.

Slafkovský v elitnej formácii

Rekord za najvyšší počet víťazstiev na začiatku sezóny na ľade súperov stanovilo Los Angeles, keď vyhralo po 11. raz v Montreale (4:0). Za domácich nastúpil ďalší Slovák Juraj Slafkovský. Kings udržali víťaznú sériu a prekonali tak rekord Buffala zo sezóny 2006/07. Quinton Byfield i Anže Kopitar si pripísali po tri body – Kanaďan strelil dva góly a asistoval, jeho spoluhráč a kapitán mal tri asistencie. Brankár hostí Cam Talbot si udržal s 24 zákrokmi 30. čistý štít v kariére. Slafkovský nastúpil v elitnej formácii, odohral 18:16 minúty a raz vystrelil na bránku.

Detroit zmenil stav v poslednej tretine

Za Detroit si odbil proti San Jose (5:6 pp) premiéru hviezdny Patrick Kane, nezapísal sa však do štatistík. Sharks prehrávali na ľade súpera ešte v 34. minúte 0:4. Tréner David Quinn reagoval striedaním brankárov a Mackenzieho Blackwooda, ktorý inkasoval trikrát v priebehu 49 sekúnd, nahradil Kaapo Kähkönen. Jeho tím sa následne dotiahol na rozdiel jedného gólu v priebehu 2:12 minúty. Celkovo padlo v rozmedzí 3:01 min. šesť gólov. Predĺženie ukončil po 37 sekundách Mikael Granlund.

NHL - výsledky:

Boston - Buffalo 1:3

Detroit - San Jose 5:6 pp

Montreal - Los Angeles 0:4

Ottawa - Toronto 3:4

NY Islanders - Columbus 7:3

Nashville - Tampa Bay 5:1

Washington - Dallas 4:5 pp a sn

Chicago - Anaheim 1:0

Arizona - Philadelphia 1:4

Calgary - Carolina 3:2 /A. RUŽIČKA (Calgary) 0+1/

Colorado - Winnipeg 2:4

Vancouver - Minnesota 2:0

Seattle - New Jersey 2:1 /Š. NEMEC (Jersey) 1+0/  

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok