Lipšic hovoril o stíhaní svojho blízkeho kolegu. Muselo to tak ale byť, ak chceme spravodlivosť

6.12.2023 11:58

Po riešení veľkých káuz a politických špičiek sú na odstrel. Úrad špeciálnej prokuratúry môže po vyše 20 rokoch skončiť. Spolu s ním aj špeciálny prokurátor, ktorým je momentálne Daniel Lipšic. Do ta3 prišiel Lipšic diskutovať na tému rušenia úradu, zákonnosti ich práce, tiež na výroky dekana Právnickej fakulty UK Burdu.

lipsic_usp_prokuratori
Foto: TASR/Jaroslav Novák

V úvode podotkol, že počas jeho trojročného pôsobenia na úrade špeciálnej prokuratúry zrušil len dve obvinenia, ktoré boli vznesené na pokyn jeho kolegov. Obvinenie obecných poslancov v Bytči a obvinenie aktuálneho premiéra. „Potom som rušil obvinenie Robertovi Ficovi, ktorý bol stíhaný za extrémistický trestný čin,“ povedal Lipšic s tým, že chcel poukázať na nestrannosť jeho práce.

„Stíhame vysokých predstaviteľov vlády Igora Matoviča, teda Eduarda Hegera tiež. Koniec koncov, stíhame a obžalovali sme bývalého riaditeľa SIS, ktorý bol môj blízky spolupracovník a môj blízky kolega. Musím vám povedať, že to nebolo jednoduché. Pokiaľ má naozaj platiť padni komu padni, tak to tak musí byť,“ dodal k prípadom stíhania politikov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok