Poslanci sa skrývajú za politickú imunitu, hnevá sa otec zavraždeného novinára Jozef Kuciak. Aktuálne čistky prirovnal k tým stalinským

Neziskové organizácie Via Iuris, nadácie Zastavme korupciu, Transparency International Slovensko a INEKO sa na tlačovej besede hovorili o súčasnej politickej situácii. Vyjadrili sa k údajnému valcovaniu právneho štátu. Na tlačovú besedu bol pozvaný aj otec zavraždeného Jána Kuciaka, Jozef Kuciak.

BTH-LIVE-NEZISKOVKY-10:30
Foto: ta3

Mimovládne organizácie kritizovali plánované rušenie špeciálnej prokuratúry, pretože jej existencia má svoj zmysel ako výrazný prvok v boji proti korupcii a ochrany právneho štátu. 

Parný valec pred Úradom vlády sa nekonal

Hoci mali povolenie od dopravného inšpektorátu zaparkovať parný valec pred Úradom vlády, zablokovali ich policajti. Valec mal symbolicky naznačiť valcovanie právneho štátu, ktorého sa podľa neziskoviek dopúšťa súčasná vláda. Týka sa to hlavne rušenia špeciálnej prokuratúry. 

Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka, je jedným z prvých signatárov petície. “Všetko, čo funguje, by sa rušiť nemalo. Začali čistky, ktoré by sa mohli prirovnať k tým stalinským,“ okomentoval kroky súčasnej vlády.

“Majú plnú hubu rečí, že padni komu padni, a pritom sa páni poslanci skrývajú za politickú imunitu,“ netajil svoj postoj Kuciak.

Mimovládne organizácie sa chcú obrátiť na Európsku komisiu, a upozorňujú na hrozby, ktoré hrozia vo vzťahu k viacerým dôležitým inštitúciám v našej krajine. 

Viac z tlačovej besedy si môžete vypočuť vo videu nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok