NHL: Studenič absolvoval v Tampe krst ohňom. Hviezdou brankár Pittsburgu, ktorý strelil gól

1.12.2023 07:12

Slovenský hokejista Marián Studenič absolvoval v noci na piatok v zámorskej NHL premiéru za Seattle, ktorý prehral v Toronte 3:4 pp a sn. V akcii bolo ďalších šesť Slovákov, pozornosť však upútal brankár Tristan Jarry z Pittsburghu, ktorý strelil gól na konečných 4:2 ľade Tampy Bay.

Kraken vs Maple Leafs, 1.12. 2023
Foto: AP/Chris Young

Studenič sa stal prvým Slovákom v tíme, ktorý prišiel do elitnej súťaže len minulý rok. Na ľade bol 9:53 minúty a jedenkrát vystrelil na bránku. Za domácich sa blysol hetrikom Mitchell Marner, ktorý premenil aj svoj nájazd v rozstrele. O víťazný sa postaral Auston Matthews. V rozstrele prekonaný nebol a v samotnom dueli nestačil dvakrát na Jareda McCanna.

Jarrymu sa podarilo skórovať v power play do prázdnej bránky a zvýšil na konečných 4:2 pre hostí. Stal sa tak prvým brankárom v histórii klubu a štrnástym v histórii ligy, ktorému sa podarilo vsietiť gól. 

Za domácich mal dve asistencie Nikita Kučerov, ktorého tím prehral tretíkrát za sebou. Černák bol na ľade 18:24 min a dostal dvojminútový trest za podrazenie.

V akcii boli aj jeho krajania Martin Pospíšil a Adam Ružička, ktorých Calgary vyhralo nad Dallasom 4:3 pp. O víťazstve Flames rozhodol Nazem Kadri po 61 sekundách predĺženia. To zariadil pre domácich jeho spoluhráč MacKenzie Weegar. 

  

NHL - výsledky:

Boston -San Jose 3:0, Detroit - Chicago 5:1, Montreal - Florida 1:5, Philadelphia - New Jersey 3:4 pp, Tampa Bay - Pittsburgh 2:4, Toronto - Seattle 4:3 pp a sn, Carolina - NY Islanders 4:5 pp, Nashville - Minnesota 1:6, St. Louis - Buffalo 6:4, Winnipeg - Edmonton 1:3, Arizona - Colorado 4:3 pp, Calgary - Dallas 4:3 pp, Anaheim - Washington 4:5, Vancouver - Vegas 1:4

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok