Na trati z Ruska do Číny došlo k výbuchu. Ukrajinská rozviedka zaútočila na dôležitý bod

30.11.2023 13:09

Ukrajinská tajná služba SBU zorganizovala výbuch, ktorý ochromil dopravu na železničnej trati na ruskom Ďalekom východe, tvrdia s odvolaním sa na svoje zdroje spravodajské portály Ukrajinska pravda a RBK - Ukrajina. Trať podľa nich predstavuje dôležité spojenie Ruska s Čínou.

Germany_Daily_Life880026.jpg
Foto: TASR/AP (Ilu)

Oheň vo vlaku

Východosibírska dopravná prokuratúra uviedla, že v železničnom tuneli na východnej Sibíri vzplanul vagón nákladného vlaku. Ruský telegramový kanál Baza potom napísal, že v tuneli začala horieť cisterna s palivom, a incident zhodnotil ako sabotáž.

Výbuch sa podľa zdroja servera Ukrajinska pravda z ukrajinskej tajnej služby odohral na takzvanej Bajkalsko-amúrskej magistrále v Severomujskom tuneli. Trať pritom podľa rovnakého zdroja predstavuje hlavné spojenie medzi Ruskom a Čínou a Rusko ju využíva aj na vojenské dodávky. Prevádzka na trati je podľa neho teraz paralyzovaná.

Severomujský tunel je najdlhším železničným tunelom v Rusku, meria 15.343 metrov. Bajkalsko-amurská magistrála je trať v ázijskej časti Ruska a meria 4234 kilometrov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok