Pellegrini začal turné po susedných štátoch. Na návšteve v Česku potvrdil, že sa chystá aj na Ukrajinu

ta3/Veronika Pancuráková/ČTK
30.11.2023 09:18 , Aktualizované: 30.11.2023 12:32

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) je na oficiálnej návšteve Českej republiky. Prijal ho predseda českého Senátu Miloš Vystrčil. Priamo v Prahe to sleduje naša kolegyňa Veronika Pancuráková.

Rozdielny názor ohľadom Ukrajiny

Dohodli sa na pravidelných spoločných stretnutiach na parlamentnej úrovni. A to aj za účasti opozície a spolupracovať by mali aj slovenské a české parlamentné výbory.

Obaja predsedovia sa podľa svojich slov zhodli vo väčšine tém, rozdielne pohľady majú len na vojenskú pomoc Ukrajine. Tú slovenská vláda zastavila, Praha však v pomoci Kyjevu naďalej pokračuje.

Pellegrini však opakovane potvrdil, že Slovensko nezastavuje dodávky humanitárnej pomoci svojmu východnému susedovi a pokračovať budú aj komerčné dodávky zbraní a vojenskej techniky.

Program predsedu Národnej rady SR pokračuje návštevou Poslaneckej snemovne českého Parlamentu. Stretne sa aj s premiérom Petrom Fialom a prezidentom Petrom Pavlom.

Pellegrini pôjde na Ukrajinu

Pellegrini potvrdil, že po budúcotýždňovej návšteve Rakúska a Bruselu, plánuje postupne navštíviť všetky susedné krajiny, a to vrátane Ukrajiny. Ukrajina by podľa neho mala mať podporu, a to aj v rokovaniach, riešenie konfliktu. Dodáva tiež, že v blízkej budúcnosti nevidí riešenie konfliktu na Ukrajine.

Pozrite si Pellegriniho tlačovú besedu na návšteve Českej republiky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok