VIDEO: Šokujúce zábery z útoku Hamasu. Zamestnanci obchodu unikli smrti, ukryli sa do chladničky

30.11.2023 05:00

Izraelčanov 7. októbra prekvapil útok ozbrojencov z palestínskeho hnutia Hamas. Na sociálnej sieti sa viac ako mesiac po útoku objavili šokujúce zábery, na ktorých je vidieť vpád teroristov do obchodu pri čerpacej stanici v kibuci Magen.

Útok na obchod
Foto: X / Yaari Cohen

Bezpečnostné kamery zachytili vtrhnutie ozbrojencov do obchodu, kde sa nachádzali dvaja zamestnanci. Tí len o vlások unikli smrti. Pred vraždiacimi ozbrojencami sa skryli do veľkej chladničky, píše CNN Prima News

Iný uhol brutality Hamasu

Zamestnanec izraelského ministerstva zahraničných vecí Yaari Cohen na sociálnej sieti X zverejnil video z bezpečnostných kamier. Dodal, že zábery ukazujú iný uhol brutality Hamasu. 

Členovia hnutia zaútočili na obchod krátko pred ôsmou hodinou ráno. Izraelský zamestnanec podniku chcel spoločne so svojím kolegom obchod práve otvoriť. Vtom z ulice začuli streľbu a následne zazreli niekoľko ozbrojených teroristov, ktorí bežali priamo k nim.

Smrti unikli len o vlások

Okamžite sa dali na útek, zadný vchod bol však zamknutý. Nezostávalo im nič iné ako sa schovať vo vnútri obchodu. "Myslel som, že je koniec,“ priznal jeden zo zamestnancov pre izraelské rádio Siedma stanica. Smrti napokon unikli len o vlások.

"Môj kolega preukázal veľkú odvahu. Rýchlo otvoril dvere od chladničky,“ opísal s tým, že obaja vliezli do veľkého chladiaceho boxu a zavreli za sebou dvere. Ako sa situácia vyvíjala ďalej, ukazujú kamerové záznamy.

Prešli vedľa chladničky

Ozbrojenci s nepriestrelnými vestami a puškami AK-47 vtrhli do obchodu a hľadali civilistov. "Jeden z nich prešiel len kúsok vedľa chladničky. Počuli sme ich, ako sa bavia v arabčine. Môj kolega je beduín, takže im rozumel. Podľa neho sa rozprávali o tom, ako nás chcú nájsť a zabiť,“ ozrejmil zamestnanec.

Útočníci zamestnancov nenašli, a tak si z obchodu odniesli iba potraviny a z nejakého dôvodu aj odpadkový kôš. "Keď teroristi nenašli nikoho, koho by mohli zabiť, začali rabovať obchod," konštatoval Yaari Cohen.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok