Základná škola, zo strechy ktorej skočil žiak, podáva trestné oznámenie. O šikane chlapca nevedela

27.11.2023 16:35

Základná škola Parchovany, z ktorej 21. novembra skočil 15-ročný chlapec, podáva trestné oznámenie. Učitelia dostávajú anonymné vyhrážky. Škola však tvrdí, že na svojej pôde neevidovala šikanu. Píše o tom spravodajský portál noviny.sk.

základná škola Parchovany
Foto: ta3

Škola tvrdí, že konflikty u žiakov rieši každý deň, ale nie šikanu. Bráni sa aj organizovaním preventívnych programov. "V zmysle ochrany osobných údajov nemôžeme zverejniť informáciu, či existujú alebo neexistujú zápisy, ktoré sa dotýkajú aj tohto prípadu. Zdôrazňujeme, že je to predmetom vyšetrovania," uviedla škola pre TV JOJ.

Rodičia mali informovať školu

Škola uvádza, že zákonní zástupcovia sú povinní informovať školu o zdravotnom stave žiaka a jeho spôsobilosti študovať či iných problémoch, ktoré majú vplyv na výchovu a vzdelávanie.

"Žiaľ, v tomto prípade zákonný zástupca neinformoval školu o tom, že zmena zdravotného a emocionálneho stavu jeho dieťaťa (ktorá trvala už rok) bola závažná a ďalšie závažné skutočnosti si vyžadujú individuálny prístup pedagógov k nemu. Takže škola nemala podklady na špecifický prístup pedagógov k jeho výchove a vzdelávaniu, čo nás veľmi mrzí," povedala škola na svoju obranu pre televíziu JOJ.

Učitelia čelia vyhrážkam

"Nepovažujeme za správne krivo obviniť jednotlivcov či inštitúciu a šíriť názory a domnienky bez toho, aby boli podložené dôkazmi. Pevne dúfame, že tento tragický prípad poslúži na zamyslenie sa všetkých, ako má ďalej ktorákoľvek škola postupovať v týchto prípadoch," dodala. Škola čaká na nezávislé vyšetrovanie incidentu.

Učitelia sú vystavení obvineniam a ohováraniam kvôli neovereným a zavádzajúcim informáciám. Dostávajú urážajúce komentáre a vyhrážajú sa im smrťou. Škola preto podala trestné oznámenie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok