Myslel si, že rána sa nedožije, keď vybrali lano, dostal strach. Filip prehovoril o hororovom útoku pätice mužov

27.11.2023 14:28

Mladík, ktorého v Hlohovci napadla pätica agresívnych mužov vo veku 18, 20, 21, 26 a 31 rokov, pár týždňov po svojom hororovom zážitku prehovoril.

Polícia začala v súvislosti s incidentom, pri ktorom dievčaťu naliali do pitia Savo, trestné stíhanie
Foto: Facebook/Polícia SR (ilu)

Ako uviedol pre Markízu, v svoj takmer osudný deň 11. novembra si myslel, že rána sa nedožije.

Besnenie, ktoré trvalo okolo troch hodín, sa začalo v centre mesta, kde 20-ročného Filipa agresori vtiahli do auta a odviezli do obce Dvorníky, kde ho na poľnej ceste vyhodili z auta a pokračovali v bití. Následne vybrali z vozidla ťažné lano a asi 10 metrov Filipa vliekli za vozidlom.

"Dosť som sa bál, nevedel som, čo bude nasledovať. Podarilo sa mi však vyvliecť, ale kopali ma ďalej," uviedol.

"Potom mu prikázali, aby sa vyzliekol a z oblečenia mu zobrali mobil, preukaz a päťeurovú bankovku. V útoku prestali až potom, čo si mysleli, že osoba je už v bezvedomí," opísala hororový útok polícia.

Filipa okolo šiestej ráno vyhodili v obce Bojničky, kde si dobitý hľadal pomoc a chodil od domu k domu. Pomoc mu privolala staršia žena. S viacerými zraneniami po celom tele ho v nemocnici ošetrili.

Údajnou motiváciou pätice agresorov malo byť to, že Filip deň pred útokom kontaktoval políciu a nahlásil vlámanie pätice agresorov do rodinného domu.

Odborníčka o pribúdajúcich prípadoch agresie

Člen občianskej hliadky

Polícia skupinu zadržala krátko po skutku a obvinila zo zločinu úmyselného ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, zločinu vydierania spolupáchateľstvom a jedného aj z prečinu krádeže.

Muži boli už v minulosti súdne trestaní, prevažne za násilné trestné činy. "Z dôvodu, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti a aj vzhľadom na ich trestnú minulosť sú všetky osoby stíhané vo väzbe," doplnila polícia.

Okrem vodiča mali byť všetci v čase skutku pod vplyvom alkoholu a traja z nich boli za trestnú činnosť v podmienke. "Navyše, jeden z obvinených mal pritom v čase voľna vypomáhať v rámci občianskej iniciatívy pri riešení výtržností mladistvých v meste Hlohovec. V prípade dokázania viny im môže hroziť za tieto skutky trest odňatia slobody až na 12 rokov, " dodala polícia.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok