Trojica Rumunov oklamala dôchodcov o desaťtisíce eur. Staršiemu mužovi vytrhli peniaze z peňaženky

24.11.2023 13:03

Galantskí kriminalisti zadržali troch mužov, ktorí mali pripraviť starších ľudí o desaťtisíce eur. Vyšetrovateľ trojicu stíha za zločiny úžery a lúpeže.

podvodníci v Seredi
Foto: zdroj: Facebook/ seredonline.sk

Traja Rumuni vo veku 25, 28 a 45 rokov, si mali zámerne vyberať najmä staršie osoby, ktoré oslovili s výhodnou ponukou klampiarskych prác. Pred ich dokončením však sumu za prácu a materiál neúmerne navýšili. 

Podvodné opravy nahlásili na políciu dve rodiny, nie je však vylúčené, že osoby sa dopustili aj ďalších podobných skutkov a svoje služby ponúkali aj iným osobám. V prvom prípade si za výmenu rín mali vypýtať od staršieho manželského páru 23-tisíc eur. Keďže dôchodcovia takú vysokú hotovosť nemali, robotníci sa nakoniec uspokojili s aj tak neúmernou sumou 7-tisíc eur.

Ďalšieho pána mala trojica mužov pripraviť dokonca o takmer dvojnásobok. “Jeden z mužov, ktorý so starším mužom dohadoval cenu za prácu, ho mal nasilu oprieť o stenu a vytrhnúť mu viac ako 13-tisíc eur z peňaženky,“ uviedla polícia.

Hrozí im 12 rokov za mrežami

Oba prípady si prevzali policajti kriminálnej polície v Galante a začali na ich objasnení intenzívne pracovať. Analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo stotožniť auto, na ktorom mali podozriví muži jazdiť.

Operatívnou činnosťou policajti zistili pohyb vozidla a v stredu predpoludním ho zastavili pri obci Pata. Trojica cudzincov tak skončila v putách a boli eskortovaní na policajné oddelenie.

Vyšetrovateľ tak včera troch cudzincov obvinil zo zločinov úžery a lúpeže, spolupáchateľstvom. Zároveň podal podnet na návrh na ich väzobné stíhanie.

Po dokázaní viny im môže hroziť trest odňatia slobody až na 12 rokov. Do rozhodnutia súdu o väzbe zostávajú všetci obvinení v policajných celách.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok