Za jeden deň zasiahla armáda viac než 300 cieľov Hamasu. Zničili sme niekoľko teroristických buniek, hlási Izrael

23.11.2023 13:25

Izraelská armáda vo štvrtok vyhlásila, že za jeden deň zasiahla viac než 300 cieľov palestínskeho militantného hnutia Hamas v Pásme Gazy. Informuje o tom správa agentúry DPA.

Izrael Palestín
Foto: TASR/AP

Izraelská armáda na sociálnej sieti X (predtým Twitter) napísala, že medzi ich ciele patrili "vojenské veliteľské centrá, podzemné teroristické tunely, sklady zbraní, miesta na výrobu zbraní a stanovištia na odpaľovanie protitankových rakiet". Zároveň uviedla, že aj "pozemné jednotky pokračovali v útokoch na teroristov a naďalej sa snažili lokalizovať ďalšie podzemné objekty v Pásme Gazy".

Počas týchto zásahov izraelské sily podľa armády zlikvidovali "niekoľko teroristických buniek" a lokalizovali tunelovú šachtu v mešite.

Prímerie

Vo štvrtok sa pôvodne malo začať štvordňové prímerie medzi Izraelom a Hamasom, súčasťou ktorého je aj prepustenie najmenej 50 izraelských rukojemníkov zadržiavaných Hamasom v Pásme Gazy výmenou za minimálne 150 Palestínčanov väznených v Izraeli. V noci na štvrtok však izraelskí predstavitelia vyhlásili, že prepúšťanie rukojemníkov a zrejme aj štvordňové prímerie sa nezačne skôr než v piatok.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok