Slovenského herca a komika surovo dobili. Útočník si zrejme myslel, že je gej

19.11.2023 18:24 , Aktualizované: 19.11.2023 18:28

Slovenského herca a komika Ivana Kozáka (38) na oslavách výročia Nežnej revolúcie napadol neznámy útočník. Kozák to potvrdil pre portál cas.sk. Povedal, že muž si zrejme myslel, že je gej.

tmavá ulica
Foto: Profimedia (ilu)

Vyhliadol si ho

Kozák pre cas.sk opísal, ako došlo k incidentu. Keď sa herec vracal domov, zastavil sa v jednom bare, do ktorého prišiel aj útočník. Keď odchádzal, neznámy muž ho sledoval a pred barom ho napadol.

Herec spadol na zem a chránil si tvár, pretože muž ho kopal do hlavy. „Ležal som na zemi pred barom, snažil som sa chrániť si hlavne tvár, bola to taká bolesť... Bojím sa, či to vôbec prežijem, akurát idem na vyšetrenia,“ povedal pre cas.sk.

Nenávistný útok?

Útočníka opísal ako mladšieho muža, ktorý ho mal prenasledovať už z inej oslavy v Pezinku. Jeho kamarát si vraj dal zo srandy náušnice a on bol iba v tielku. Smiali a bavili sa. "Ten človek asi usúdil, že som gay a sledoval ma,“ dodal herec.

K útoku sa vyjadrila poslankyňa Lucia Plaváková (PS). "Polícia by mala okamžite začať trestné stíhanie z osobitného nenávistného motívu, ktorý je nutné uplatniť vždy keď ide o skutočný, ale aj domnelý dôvod. To znamená, že nie je podstatné, či obeťou je osoba, ktorá sa ako gej aj identifikuje. Postačuje, ak si to páchateľ myslí a z tohto dôvodu obeť napadne," napísala na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok