Operácia v Chersonskej oblasti. Rusko tvrdí, že Ukrajinci prišli pri Dnepri o 75 vojakov a štyri húfnice

18.11.2023 19:45

Podľa ruského ministerstva obrany ruské sily podnikli intenzívne delostrelecké a letecké útoky na ukrajinské jednotky v okolí rieky Dneper na juhu Ukrajiny, ktoré si na ukrajinskej strane vyžiadali 75 obetí. Informovala o tom tlačová agentúra Interfax. Okrem toho ukrajinské sily podľa agentúry prišli pri tejto operácii o štyri húfnice.

Vojaci
Foto: TARS/AP

Kedy sa operácia uskutočnila?

Podľa ruského ministerstva obrany sa operácia uskutočnila v blízkosti obce Kačkarikva, ktorá leží v Chersonskej oblasti na pravom brehu Ukrajinou kontrolovaného Dnepra, a dvoch ostrovov na Dnepri.

Ruské médiá neuviedli, kedy sa operácia uskutočnila, ale informácie prevzali z brífingu ministerstva obrany, ktorý zvyčajne pokrýva vývoj na Ukrajine za posledných 24 hodín.

Boje na brehu Dnepra?

Nedávno sa objavili správy o bojoch na ľavom brehu Dnepra, ktorý je pod kontrolou Ruska, ale kde sa Ukrajincom v posledných týždňoch podarilo prebojovať.

Podľa analýzy amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW), ktorý sa odvoláva na ruských provojnových komentátorov, sa bojuje pri obciach Pojma a Pishchanivka, ktoré sa nachádzajú pri Dnepri asi 12 kilometrov vzdušnou čiarou od Chersonu, a tiež pri obci Krynky vzdialenej od Chersonu asi 30 kilometrov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok