Fanúšikovia sa tešia na F1. Leclerc bol najrýchlejší v druhom tréningu pred VC Las Vegas

17.11.2023 22:44

Monacký pretekár Charles Leclerc na Ferrari bol najrýchlejší v druhom tréningu pred Veľkou cenou Las Vegas motoristického seriálu F1.

Priebeh tréningu

Leclerc dosiahol čas 1:35,265 minúty a svojho tímového kolegu Carlosa Sainza zo Španielska zdolal o 0,517 sekundy. Tretí bol ďalší Španiel Fernando Alonso na Aston Martin s mankom 0,528 s a štvrtý Mexičan Sergio Perez na Red Bulle (+0,820 s).

Jeho tímový kolega a už istý majster sveta Max Verstappen z Holandska skončil na šiestej priečke (+0,918 s). Druhý tréning sa skončil až o štvrtej hodine ráno miestneho času, keďže organizátori museli opravovať trať.

Problémy s vozidlom

Prvý tréning totiž zrušili už po ôsmich minútach. Sainz musel zastaviť vozidlo, keď narazil do uvoľneného poklopu odtokového kanála. Španielsky pretekár si poškodil monopost a keďže musel meniť niektoré komponenty, tak mu traťoví komisári udelili trest a na štarte nedeľnej VC sa posunie o desať miest dozadu. "Úplne sme poškodili monokok, motor a batériu. Je to neakceptovateľné. Bude nás to stáť majetok," agentúra AP citovala šéfa Ferrari Frederica Vasseura. Problémy mal aj Esteban Ocon z Alpine a musel vymeniť šasi.

Štvrtkový tréning bol vôbec prvá oficiálna súťaž na novom okruhu v Las Vegas.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok