Matovič "cvičí" médiá. Redaktorka ta3 mu vyčítala, že prišiel neskoro, nakoniec brífing zrušil a zvolal nový

16.11.2023 15:06 , Aktualizované: 16.11.2023 17:05

Konflikt politikov vo foyer parlamentu má dohru. Predseda parlamentu Peter Pellegrini zakázal nakrúcať a robiť živé vstupy okrem dvoch priestorov - miestnosti, kde sa robia tlačovky, a parlamentnej knižnice. Hoci tlačovková miestnosť vo štvrtok popoludní bola voľná, hnutie Igora Matoviča zvolalo svoj brífing k regulácii živých prenosov do knižnice národnej rady. Kameramani si nastavili kamery, to sa však Matovičovi nepáčilo. Po búrlivej diskusii nakoniec tlačovku nemali a odišiel.

Hnutie Slovensko zvolalo ďalšiu tlačovú besedu na 15.30 h. Matovič sa vyjadril k práci médií na pôde parlamentu a kritizoval Pellegriniho. Jeho rozhodnutie nazval "šikanou".

Odchod z poslaneckého kresla?

Uviedol tiež, že sa vzdá mandátu poslanca NR SR, pokiaľ Pellegrini splní dva svoje predvolebné sľuby. Hovorí o sľube zabezpečiť dôchodcom 13. dôchodky vo výške 640 eur ešte pred týmito Vianocami a tiež, aby nezobral dôchodcom rodičovský dôchodok.

K zmene usmernenia ohľadom médií došlo po stredajšom (15. 11.) incidente, kedy Matovič vulgárnym slovným útokom narušil prípravu do živého vstupu poslanca Jána Mažgúta (Smer-SD).

Líder hnutia Slovensko priblížil, že pri incidente reagoval na osočenie od Mažgúta. Matovič sa ospravedlnil všetkým, ktorých sa jeho slová dotkli. Pellegriniho konanie označil za šikanu a myslí si, že sa rozhodol uplatňovať princíp kolektívnej viny voči novinárom, poslancom aj občanom SR, ktorí majú právo na prístup k informáciám.

Uzavretí v akváriu

"Uzavrieť médiá do takéhoto akvária, kde za nami je obrovský vestibul, nie je normálne," povedal. Pellegrini podľa neho riešil situáciu nevhodne a neprimerane a individuálny konflikt využíva na to, aby eliminoval tie médiá, "ktoré mu nejdú po ruke".

Celé video si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok