Tragická nehoda na trati. Vodič zrejme nerešpektoval signalizáciu, vbehol pod prichádzajúci vlak

15.11.2023 09:56

K zrážke vlaku s osobným vozidlom značky VW Passat došlo v utorok (14. novembra) krátko pred 20:00 na železničnom priecestí v obci Čerhov v okrese Trebišov.

401092210_733544165477821_8882845691207768695_n.jpg
Foto: Reprofoto: Facebook/Polícia SR

"Cestujúci vo vlaku sa nezranili, žiaľ, 58-ročný vodič vozidla utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahol," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Doterajšie zistenia

Auto prichádzalo po ceste v smere od obce Veľaty. Rušeň so štyrmi osobnými vozňami, v ktorých sa v tom čase nachádzalo 15 cestujúcich, narazil do jeho zadnej ľavej časti. "Podľa doterajších zistení vodič osobného motorového vozidla pravdepodobne nerešpektoval vodorovnú polohu dvojitých závor a funkčnú svetelnú a zvukovú signalizáciu, a vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vlaku," uviedla polícia.

Rušňovodiča policajti podrobili dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý vodič, bude zisťované pri nariadenej pitve.

"Z dôvodu dokumentovania tragickej udalosti bola v tomto úseku na niekoľko hodín zastavená vlaková doprava. Cestná doprava v tomto úseku bola presmerovaná a riadili ju policajti," konštatovala Ivanová.

Bližšie okolnosti polícia vyšetruje a v danej veci začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok