Obvinení nominanti na ministerstvách. Kuruc vítal Fica na rezorte financií, no čelí obžalobe v kauze Mýtnik

Radko Kuruc údajne dostal úplatok 120-tisíc eur a čelí obžalobe v kauze Mýtnik. V súčasnosti ale pracuje na príprave rozpočtu na ministerstve financií a asistuje štátnemu tajomníkovi. Informovali o tom Aktuality.sk.

399451249_727287942761568_5533853248233362806_n.jpg
Foto: Facebook/ Ministerstvo financií SR

Vyjadrenie ministerstva

"V situácii, keď má Ministerstvo financií SR extrémne krátky čas na prípravu rozpočtu, každý skúsený odborník v tejto oblasti je vítanou posilou. Pán Radko Kuruc sa v minulosti podieľal na príprave štátneho rozpočtu a v súčasnosti pôsobí na ministerstve financií ako poradca štátneho tajomníka," oznámil rezort pre Aktuality.sk.

Kuruc na ministerstve pracuje už asi dva týždne. Čelí obžalobe v kauze Mýtnik. Úplatok za podporu projektu eKasa mu údajne vyplatil podnikateľ Michal Suchoba. Kuruc to odmieta.

Rezort sa zastal Kuruca

Prítomnosť Kuruca na ministerstve financií sa potvrdila pri návšteve premiéra Roberta Fica.

Podľa Aktualít to nebolo prvýkrát, čo sa Kuruc objavil po boku Ladislava Kamenického.

Obvinení nominanti

Po nástupe novej vlády sa v rezortoch objavili aj mená obvinených osôb.

Súčasný štátny tajomník rezortu spravodlivosti Pavol Gašpar sa na poľovníckej chate v Čifároch stretával so špičkami Smeru a Miroslavom Bödörom.

Štefan Kuffa, štátny tajomník na ministerstve kultúry, a jeho syn Filip Kuffa, tajomník ministerstva životného prostredia, aktuálne čelia obžalobe za vyhrážanie.

Generálnym tajomníkom služobného úradu rezortu obrany sa stane Peter Krajčírovič. Šéfoval ochranke ústavných činiteľov v čase, keď sa stala známa kauza únosu Vietnamca.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok