TANAP povedie v ochranárskych kruhoch neznámy človek. Po 16 rokoch končí Majko

Bývalý šéf správy TANAP-u odovzdal svoju agendu novému riaditeľovi. Vedením Správy Tatranského národného parku (TANAP) bol dočasne poverený Peter Olexa.

10112023_SR_TANAP_novy_riaditel_Olexa_MZP_Kuffa_POX_3_3998194.jpg
Foto: TASRAdriána Hudecová

Oznámil to v piatok 10. novembra štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa. Na poste strieda Pavla Majka, ktorý bol v tejto funkcii od marca 2007.

Olexa je podľa našich informácií v ochranárskych kruhoch neznámy človek. Poverený je do termínu výberového konania. Stojí tiež za spoločnosťou Leslov, ktorá má dvojtisícový dlh na daniach. Firma poskytuje služby v lesníctve a poľovníctve. Pod menom Peter Olexa vystupuje viacero firiem, na základe našich informácií sme dokázali spojiť dočasne povereného riaditeľa TANAP-u so spoločnosťou Leslov.

Bojovník v úrade

Dočasne poverený Olexa je zápasník bojového umenia Muay Thai. Absolvoval Technickú univerzitu vo Zvolene, odbor poľovníctvo. Na sociálnej sieti v minulosti zdieľal aj ruské propagandistické video, ktoré nieslo správu zastavenia sankcií voči Rusku. Diplomovú prácu písal na tému pobytové znaky vlka a medveďa.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok