Pri Čunove a Rajke nechytili žiadneho migranta. Šutaj Eštok komentoval nočnú akciu

31.10.2023 08:36 , Aktualizované: 31.10.2023 10:10

Štáb ta3 bol na hranici Čunovo - Rajka. Spolu s policajtmi tam bol aj nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý mal tlačovú konferenciu a komentoval aj nočnú akciu na hraniciach. Podľa Šutaj Eštoka bola operácia jednorazová.

“Slovenská migračná politika sa jasne mení,“ povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Počet zadržaných migrantov je nula, čím vydali signál všetkým nelegálnym prevádzačom. Jednorazová akcia bola demonštráciou plánov Slovenska na chránenie hraníc. Opatrenia však budú naďalej pokračovať.

Šutaj Eštok uviedol, že plánuje medzinárodné rokovania týkajúce sa migrácie s V4 a Nemeckom.

Premiér aj s ministrom vnútra prijímajú nové opatrenia proti migrantom, ktorí prekračujú naše južné hranice s cieľom dostať sa do západnejších krajín. Upozorňujú aj na zhoršenie situácie.

Demonštrácia sily

Aj takto nazval premiér Robert Fico akciu proti nelegálnej migrácii. Spustili ju v pondelok podvečer na hraničnom priechode Čunovo-Rajka. Pomáhať bude armáda, drony či psy. Progresívne Slovensko to nazvalo drahým divadlom a upozornilo, že tranzitná migrácia už viac ako mesiac pomerne prudko klesá.

Foto: ta3/Monika Hajko

Celú tlačovú besedu si môžete nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok