Miesto ohňostroja pomoc pre detských pacientov. Považská Bystrica daruje financie nemocnici

26.10.2023 16:26

Považskobystrická radnica nebude ani rok 2024 vítať ohňostrojom. Financie na ohňostroj venuje Nemocnici s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica na nákup infúznych púmp pre detské oddelenie. Informoval o tom primátor mesta Karol Janas.

Viaceré mestá rušia ohňostroje, chcú šetriť peniaze i životné prostredie
Foto: TASR/Ján Krošlák (ilu)

Infúzne pumpy pre detské oddelenie

"Už po štvrtý raz sme sa rozhodli, že financie určené na novoročný ohňostroj nevyletia do vzduchu, ale využijeme ich na nákup daru pre nemocnicu. Po dohode s riaditeľom kúpime infúzne pumpy pre detské oddelenie," uviedol Janas.

Mesto Považská Bystrica chce byť v tomto smere podľa jeho slov príkladom aj pre ostatných. "Ohňostroj škodí ľuďom, prírode, ale aj zvieratám. Preto sme sa rozhodli byť vzorom aj pre ostatných a spúšťame výzvu Nevyhadzujte peniaze do vzduchu. S rozšírením výzvy sme oslovili aj Združenie miest a obcí Slovenska," zdôraznil primátor.

Nepomáhajú po prvýkrát

Podľa riaditeľa považskobystrickej nemocnice Igora Steinera mesto v posledných rokoch darovalo z peňazí ušetrených na ohňostroji postele pre neurologickú jednotku intenzívnej starostlivosti a moderný prístroj na liečbu dermatologických ochorení.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok