Súdny proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom pokračuje. Košč sa skrýva v zahraničí

25.10.2023 09:16 , Aktualizované: 25.10.2023 10:04

V dôležitom súdnom procese pokračuje pojednávanie bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika na Špecializovanom trestnom súde. Avšak tento súdny proces prebieha v neprítomnosti Kováčika a ďalšieho obžalovaného, Petra Košča, ktorý sa stále skrýva v zahraničí.

Dnes má ako svedok vypovedať šéf kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko a ďalší dvaja policajti.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 09.11.19.jpeg Foto: Martin Dušička WhatsApp Image 2023-10-25 at 09.11.19.jpeg

Daňko vypovedá

Daňko požiadal o výsluch sám, neskôr aj prokurátor. Kováčika pozná z práce, nie zo súkromia. Nemajú medzi sebou žiadny vzťah. Daňko bol vyšetrovateľom, ktorý riešil tento prípad. Poveril ho vedúci skupiny Očistec Jána Čurilla. V úradnom zázname chýbalo miesto činu, tak sa spojili s Bernardom Slobodníkom a doplnili, že sa to stalo v nemocnici. Odmietol, že by vyšetrovateľ Magula, ktorý telefonoval so Slobodníkom, Slobodníka nejako inštruoval a navádzal ako má vypovedať. Zároveň poprel, že by mal telefón na hlasitý odposluch a policajt Kaľavský to mohol počuť. Odmieta, že by svedkov tohto prípadu mali nejako ovplyvňovať ako majú vypovedať. 

Daňko tvrdí, že Kaľavskému nič nehovorili o prípade, ale musel sa to nejako dozvedieť. Čo sa týka vypočúvania ďalších svedkov z polície, odmieta akúkoľvek manipuláciu. 

Kaľavského považuje za klamára. O pripravovanom zadržaní Petra Košča Kaľavský nevedel. Dozvedel sa to až od Daňka. Vraj sa rozplakal a musel si "j*bnúť" poldeci.

Kaľavský nesúhlasil s tým, že chceli zadržať Košča. Podľa Daňka práve Košč vybavil Kaľavskemu miesto na polícii a cítil sa mu byť preto zaviazaný. Obávali sa, že Kaľavský vynáša informácie z vyšetrovaní.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok